Namaz kılmaya gidiyorum, Allah'tan bir şey isteyen var mı?

Twitter küfür matbaası gibi nice karaktersiz140 karakterin gönüllü kölesi olmuş ona gülüyorum.

VAN 22.02.2013 14:50:05 0
Namaz kılmaya gidiyorum, Allah
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kalbi tükürükle çalışan bütün adamların, sivilce sayacı ergen kızların kışlası twitter.. Çöpe gitmesin uzayda yer bulsun diye ürettikleri bütün kısa nefesli cümleleri twitter avlusuna bırakan kimlik fukaralarının dilendiği dijital hücre. Allah espri kaldırır dua da zekice bir niyaz esprisidir.

Bizim jargonumuz budur birbirimize dua etmek, varlığımız için istediğimiz şeyi başkası için de istemek. Bir akşam “Namaz kılmaya gidiyorum Allah'tan bir şey isteyen var mı?” sorusunu sordum. Sabaha peygamber, evliya, din tüccarı olarak kaldırdılar. Hay Allah! Herkes Maun Suresi'ni fakslama kıvamına gelmiş, bunu gösteriş için sorduğum üzerine geyik mesaisine dalmış. Hadi bırakın bu ergenleri, muavin hizasında mahalle maçosu adamları böyle anlayan yazarlar, milletvekili, gazeteciler de olmuş..

"Namaz bir ibadet değildir bir introdur" dedim. İntro yani ibadete giriş sessizliğidir namaz, şan kısmı o namazı hayata geçirdiğinizde başlar dolayısıyla ibadet namazı kıldıktan sonra başlar. Dünyada Allah'tan başkasına secde etmeyeceğinizi hayata geçirmektir ibadet. Ben böyle düşünüyorum, ayrıca namaz kılıyorum demek bir gösteriş değildir taa ki o namazı başkasının cebinde bir mübarek sermaye olarak kullanmadıkça, taa ki o namazın her rekatını menfaat bahşişi olarak kullanmadıkça... Namaz kılıyorum demek bir gösterişse namaz kılmadığını söylemek de bir gösteriştir. Kıldığını göstermekle kılmadığını bildirmek arasında hiçbir fark yoktur.

Ha bir de rekat hırsızları vardır. Aceleye getirip sadece kılma eylemini parsellemek. İşte budur gösteriş.

İster kabul edin ister kabul etmeyip 140 karekterce tepinin.. Benim jargonum budur. Rabbe ulaşmanın kuryeciliği başkası için dua etmekle başlamaz. Allah insana direk kendisiyle aracısız muhatap olma şerefi vermiş. İnsan rabbin şarjörüdür yere göğe sığmayan en sessiz mermi de duadır. Kansız ve sabırlı...

Başkası için dua etme evrakları diye bir şey var da biz mi bilmiyoruz. Bugün bir ateist kardeşimin duasına da talibim, fazla inançlı bir dervişin de, bir sarhoşun da...  Haydi Allaha Ismarladık!

Esra Elönü - Haber 7