“Namaz kılan öğrencilere saldırılar insanlık dışıdır”

ODTÜ’de solcu öğrencilerin mescitte namaz kılan öğrencilere saldırmasına yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor.

VAN 26.12.2015 15:12:09 0
  “Namaz kılan öğrencilere saldırılar insanlık dışıdır”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz günlerde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) marjinal sol grupların ellerinde sopalarla mescitte namaz kılan öğrencilere saldırmasına bir tepki de Van’dan geldi.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan bölge âlimlerinden Molla Salih Yücel, Müslüman öğrencilere yönelik saldırıların kabul edilemeyeceğini belirterek, saldırıların insanlık dışı olduğunu söyledi.

Namaz kılan Müslüman öğrencilere yönelik saldırıların insanlık dışı olduğunu vurgulayan Yücel, “İster camide namaz kılan biri olsun, ister kilisede ibadet eden biri olsun hiç fark etmez, kimsenin kimseye saldırmaya hakkı yoktur. Müslüman bir ülkede demokrasi, özgürlük havarilerinin namaz kılanlara yönelik saldırıları vahşicedir. Bu saldırılar kesinlikle kabul edilemez. Namaz kılanlara saldırmak insanlık dışı ve hayvanlıktan öte bir şeydir.” dedi.

Saldırılara müdahale etmeyen yetkililerin de saldırgan öğrencilerle aynı zihniyette olduğunu savunan Yücel, “Bugün namaz kılanlara saldıran anarşistlere karışmayan yetkililer de saldırganlarla işbirliği içerisindedirler. Orada bulunan yetkililer saldırganlarla aynı kafadan olduğundan dolayı müdahale etmiyorlar. Hangi kurum olursa olsun, orada bulunan insanların ibadet etme hakkı vardır. Eğer namaz kılan Müslümanlara birileri saldırıyorsa ve birileri de ses çıkarmıyorsa bu demektir ki o ses çıkarmayan yetkililerde saldıranlarla aynı düşünce ve zihniyete sahiptir.” diye konuştu.

“İbadet hakkı tanımadıkları gibi hayat hakkı da tanımak istemiyorlar”

Solcu öğrencilerin namaz kılan öğrencileri takip ettiklerini belirten Yücel, tespit edilen dindar öğrencilerin darp edildiğini ve bu noktada onlara hayat hakkı tanınmadığını söyledi. Yücel, “Orada bulunan Müslümanlara saldıran marjinal sol gruplara müdahale edilmiyorsa bu demek oluyor ki Müslümanlara hayat hakkı tanımak istenmiyorlar. İbadet hakkı tanımadıkları gibi hayat hakkı da tanımak istemiyorlar. Namaz kılan insanın belli çizgileri ve helal-haram sınırları vardır. Namaz kılanlar Yüce Allah'a yönelirken, saldırganların ise onların Allah'a kul olmasını istememe gibi bir tahammülsüzlükleri vardır.” şeklinde konuştu.

Yücel son olarak şunları söyledi: “Elbet birileri bir yerde namaz kılacak, Allah'a kulluk edecek, temiz kalmayı arzu edecek ve bu noktada mücadele edecektir. Yüce Allah'a hakkıyla kul olmak için mücadele edenlere karşı, muhakkak alnı secdeye gitmeyen ve Allah'a kul olmak istemeyen anarşist insanlar da çıkacaktır. Bu noktada Müslüman kardeşlerimizden isteğimiz; anarşistlere karşı direnmeleridir. Eğer o anarşistler özgürlük borazanlığı yapıyorlarsa Müslümanlara da saygı duymasını öğrenmelidirler.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)