NAKLİYE ÜCRETLERİ ARTTI

Van'ı ziyaret eden ihracatçı iş adamları, Suriye ve Ortadoğu'daki savaştan dolayı şu anda yüzde 10 kapasite ile çalıştıklarını, savaşın bölge turizmi üzerinde de giderek olumsuz etkide bulunacağını söyledi.

VAN 27.07.2015 12:47:07 0
NAKLİYE ÜCRETLERİ ARTTI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

İstanbul Teknik Öğretmen Okulu mezunları sıfatıyla Van'ı ziyaret eden iş adamları, 4 gün boyunca ilimizdeki tarihi ve turistik mekânları gezdi. 

Turizmin ancak barış ortamında gelişebileceğini ve turistin çatışmadan sürekli uzak durduğunu belirten iş adamları, ekonomi ve turizmin zarar görmemesi için itidal çağrısında bulundu.

EKONOMİ ZARAR GÖRÜYOR

İki yıldır ihracat işiyle uğraştığını belirten Semir Dalyan, savaştan en çok güney illerinin etkilendiğini söyledi.

Güneydeki tüm ihracatçıların aynı durumda olduğunu belirten Dalyan, şunları anlattı:

"Şu anda yüzde 10 kapasite ile çalışıyoruz. Savaş bütün Türkiye'yi etkiledi ama en çok güneydeki illeri ve tabi en fazla Hatay etkilendi. Çünkü potansiyel açısından Cilvegözü Sınır Kapısı bugün Türkiye'nin Kapıkule Sınır Kapısı'ndan sonra gelen en önemli sınır kapısıdır."

NAKLİYE ÜCRETLERİ ARTTI

Irak ve Suriye'deki savaştan dolayı buralara yapılan ihracatta nakliye ücretlerinin 2-3 kat arttığına dikkat çeken Dalyan, "Ürdün'e bir TIR'ı biz daha önce 3 bin dolara gönderirken, şimdi 7 bin 500 dolar nakliye ücreti ödüyoruz." Diye konuştu.

TURİZME DARBE OLUR

Bazı iş adamları da, olayların sınırdaki ihracatın yanı sıra bölge turizmine de ciddi bir darbe vuracağının altını çizerek, "Dileğimiz bu olayların son bulmasıdır. Bir takım çıkar çevreleri bu olayları körüklüyor, siyasetçilerimizin ve halkımızın bu konuda daha hassas davranması gerekiyor." diye belirtti.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı