Naif Balandı güven tazeledi

Yaklaşık 23 yıldır Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) başkanlığını yapan Naif Balandı, yapılan olağan genel kurulda bir kez daha şube başkanlığına seçildi.

VAN 9.12.2017 16:58:45 0
Naif Balandı güven tazeledi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Şahin’in de katıldığı olağan genel kurulda, önce divan başkanı ve katipler seçildi.

    Açılış konuşması yapan Tes-İş Şube Başkanı Naif Balandı, kongrelerine iştirak edenlere teşekkür etti.

    Aynı zamanda Türk-İş Temsilcisi de olan Balandı, kıdem tazminatı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bir yıldan az çalışanlar da dâhil olmak üzere herhangi bir şekilde kıdem tazminatını alamayanların söz konusu haktan faydalanmalarını sağlayacak değişiklikler yapılabilir” ifadelerin kullandı.

    Daha sonra söz alan TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin ise, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına sert tepki gösterdi.

   Ardından sözü taşeron konusuna getiren Şahin, Ahmet Davutoğlu’nun başbakan iken taşeron işçilerle ilgili yaptığı konuşmayı hatırlattı. Şahin, “720 bin kişinin kadroya geçeceği söylemiyle başlayan sürecin sonuna geldik. Bu sürecin buraya gelmesine vesile olan Türk-İş’tir. Bu konuda eylemler yapan, mitingler düzenleyen, sempozyumlar gerçekleştiren kurum Türk-İş’tir. Herkesin kadroya geçeceği söylemi maalesef beklentimize cevap vermemiştir. Henüz nihai sonuca ermemiş olmasına rağmen yaşananları paylaşmak istiyorum. Bu süreçten sonra hükümet kanadı kendi içerisinde hem Maliye Bakanlığı, hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı anlamında iki taraflı bir çalışma yürüttüler. Ben buradan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza sesleniyorum. Gelin hep birlikte taşeron meselesine son verelim” dedi.
    Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut başkan Naif Balandı bir kez daha güven tazeledi.