NADİROĞLUNUN HAMLESİ YARARLI OLACAK!

DEPREMZEDE ESNAF VE İŞVERENE MÜJDE YAKLAŞIK 300 MİLYON VAN'DA PİYASAYI CANLANDIRACAK!

VAN 13.02.2013 14:39:30 0
NADİROĞLUNUN HAMLESİ YARARLI OLACAK!
Tarih: 01.01.0001 00:00
KOSGEB KREDİLERİNDEN SON DAKİKA MÜJDESİ
 
VATSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak, yaşadığımız iki yıkıcı depremin ekonomik ve sosyal tahribatını en aza indirmek için geceli ve gündüzlü olarak çalışmaktan bir an geri durmadık.
 
Sadece üyelerimizin değil, bir bütün olarak Van iş dünyasının ekonomik bir darboğaza girmemesi, sosyal hayatın sekteye uğramaması için çeşitli çalışmaların hem içinde olduk hem de öncüsü olduk.
 
Depremlerden sonra KOSGEB destekli 1 yıl geri ödemesiz ve toplamda 3 yıl vadeli olarak üyelerimizin ve Van iş camiasının istifade ettiği kredilerde geri ödeme zamanı geldi çattı.
 
Tüccar, tacir, sanayici ve esnaflarımızın derdini dert edindiğimizden ve Van iş dünyasının bir parçası olduğumuzdan, ekonomik işleyişi sekteye uğratan her türlü sorunun çözüme kavuşturulması ve özellikle KOSGEB kredilerinin geri ödemelerinin tekrar ertelenmesi için inisiyatif üstlenerek bir dizi görüşmelerde bulundum.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Çelik’e de konuyla ilgili 30 Ocak 2013 tarihinde bir mektup yazdım. Yazdığım mektuba da 12 Şubat 2013 tarihinde telefon yoluyla bir cevap aldım.
 
Telefonda görüştüğüm Sayın Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan ile yaptığı görüşmeler sonucu KOSGEB kredilerinin geri ödenmesinin ertelenmesi için ilk adım olarak söz aldığının müjdesini bizlerle paylaştı.
 
Sayın Hüseyin Çelik her ne kadar Gaziantep milletvekili olsa da ve çok yoğun bir mesai içinde bulunsa da, hemşerileri olan bizlerden giden tüm talepler karşısında her zaman ilgili olmuştur ve özellikle bu sorunu Bakanlar nezdinde ele alarak çözüme kavuşturma çabası içinde bulunduğundan ve müjdeli haberi bizimle paylaştığından kendisine Yönetim Kurulum ve üyelerim adına teşekkürlerimi sunarım. 
KOSGEB Kredilerinin geri ödenmesinin ertelenmesi için yürüttüğümüz çalışmaların meyvelerini almaktan son derece mutluyuz.
 
Bir buçuk yıla yakındır yapmış olduğumuz, ziyaret ve görüşmeler neticesinde başta Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm bakanlarımızın Van’a olan ve bu süreçte daha da artan ilgisini gerek yerinde gerekse icraatlarla fazlasıyla hissetmek bizleri mutlu etmiştir. Van’ın çözülmeyi bekleyen sorunlarına bizlerden giden talepler doğrultusunda çözümler üretmeleri bizleri onurlandırmıştır. Bu vesileyle Vanımız üzerinde büyük emekleri olan Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e ve emeği geçen milletvekillerimize teşekkürü bir borç biliriz.
 
KOSGEB kredilerinin geri ödemesinin teknik detayları netleştikçe Van kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.
 
Saygılarımla
Mirza Nadiroğlu
VATSO Yönetim Kurulu Başkanı