Muş'ta 5,1 büyüklüğünde deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezinden alınan bilgiye göre, saat 23.40'ta merkez üssü Tüten olan 5,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

VAN 18.09.2013 10:55:57 0
Muş
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yerin 2,5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezi ile ilçelerde de hissedildi. Deprem ayrıca, Muş, Bingöl, Ağrı ve Erzurum'dan da hissedildi.

Muş'ta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadı. Telefonla iletişimin sağlanamadığı Tüten köyüne ise arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin verilerine göre, merkez üssü Tüten köyü olan deprem, saat 23.40'ta, yerin 2,5 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, kent merkezi ile ilçelerde de hissedildi.

Muş merkezde büyük korkuya kapılan halk evlerine giremiyor. Vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor. 112 Acil Servis'te kriz merkezi oluşturuldu. Kriz merkezine şimdiye kadar herhangi bir can kaybı ve yaralı ihbarı gelmedi. Telefonla ulaşımın sağlanamadığı Tüten köyüne ise arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Tüten köyüne yakın bölgede hayvan barınaklarının yıkıldığı, evlerde ise hasar oluştuğu iddia ediliyor. 

BİTLİS'TEN BÖLGEYE EKİP

Sağlık Bakanlığı, can ve mal kaybının olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Bitlis'ten 6 kişilik UMKE ekibi, sağlık ekibi ve 1 ambulansı deprem bölgesine sevk etti. Hızlı şekilde deprem bölgesine ulaşan ekibin bölgede çalışmaya başladığı öğrenildi.