“Müslümanların milliyeti dinidir inancıdır”VİDEO İZLE

​Müslümanların milliyetinin İslam inancı olduğunu söyleyen İTTİHAD âlimlerinden Molla Ali Arslan, ırkçılığın bu çağın virüsü olduğunu söyledi.

VAN 24.11.2015 18:35:53 0
“Müslümanların milliyeti dinidir inancıdır”VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00
 ​Müslümanların milliyetinin İslam inancı olduğunu söyleyen İTTİHAD âlimlerinden Molla Ali Arslan, ırkçılığın bu çağın virüsü olduğunu söyledi.

Irkçılığı çağın virüsü olarak nitelendiren Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan, bu virüsten korunmanın yolunun İslami bir bilince sahip olmak olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan İTTİHAD Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan, “Irkçılığın insanlığa bıraktığı miras! bugün denizlerde ölen insanlık vicdanıdır. Irkçılığın bu ümmete bıraktığı miraslardan! bir tanesi Irak’ta, Afganistan’da, Suriye’de perişan olan ümmettir. Irkçılık beladır, kanserdir, bir virüstür ve herkesi yakabilir.” dedi.

“Müslümanların milliyeti dinidir inancıdır”

Irkçılığı; “İnsanın kavmini haklı ya da haksız, ne şekilde olursa olsun desteklemesi, onu yüceltmesi, onun uğruna ölmesi ve onu diğer kavimlerden üstün saymasıdır.” şeklinde tanımlayan Molla Ali Arslan, “Özellikle de batıl üzerinde birleşmek demektir. İslam dini ırkçılığı yasaklamıştır. İslam’ın ya da Müslümanların milliyeti dinidir, İnancıdır. İslam ‘Ancak Mü’minler kardeştirler.’ Diyor. Allah’u Teâlâ Tevbe Suresinde ‘Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile veli edinmeyin!’ uyarısında bulunuyor.” dedi.

“Dağlarımızdaki ırkçı yazılar da derhal kaldırılmalı”

Asrımızda ırkçılık hastalığının zirveye ulaştığının altını çizen Molla Arslan, “Irkçılık yüzünden nice savaşlar meydana geldi. Bakınız! ‘Türkiye Türklerindir’ diyenler karşı bir kutbu meydan çıkardılar. Geçtiğimiz günlerde bölgemizde bazı duvarlara ‘Türk’sen övün değilsen itaat et’ tarzında ırkçılık ibareleri yazılmıştı. Hâlihazırda bölgemizde bulunan dağların çoğunda benzer ırkçı yazılar var. Bunlar da derhal kaldırılmalı.” şeklinde konuştu.

Irkçılık yapanların İslam kisvesine bürünmeye çalıştığını da aktaran Arslan, bunun son derece tehlikeli bir tutum olduğunu ifade ederek, “Şu anda tekbirler eşliğinde bu ırkçılığı yapmaya çalışanlar var. Geçmişte insanlar ‘Allah-u Ekber’ dedikleri ve Kur’an dersi verdikleri için zindanlara dolduruldular, işkenceye uğrayıp şehit edildiler. Türklerin faşistleri, Kürtlerin evliyalarını kabul etmiyorlar. Kürtlerin de faşistleri Türklerin evliyalarını kabul etmiyorlar. Allah’u Teâlâ ‘Bir kavme olan kininiz, sizi adaletsizliğe sevk etmesin.’ diye emrediyor. Irkçılığın insanlığa bıraktığı miras! bugün denizlerde ölen insanlık vicdanıdır. Irkçılığın bu ümmete bıraktığı miraslardan! bir tanesi Irak’ta Afganistan’da Suriye’de perişan olan ümmettir. Irkçılığın bize bıraktığı miraslardan! bir tanesi harap olmuş mukaddesatlardır, kirletilen namuslardır. Yıkılan ve yakılan camilerdir. Yakılan Kur’anlardır.” İfadelerine yer verdi.

 Âlimlere çağrı

Âlimlere çağrıda bulunan Molla Ali Arslan, “Gelin Hz. Resulullah gibi davranalım.  İnsanları ırkçılığa değil insanları adaleti İlahiye davet edin. İslam’a davet edin. İslam’ın genişliğine ve hoşnutluğuna davet edin. Irkçılık beladır, kanserdir, bir virüstür ve herkesi yakabilir. Rabbim bizleri ırkçılığa değil. Allah’ın emirlerine sarılan kullarından eylesin.”  diye konuştu. 

Haber Kaynağı: İLKHA (İLKE HABER AJANSI)