Müslüman Ülkede İşlenen Suç, İşleyeni Bağlar, İslam'ı Değil!

Mehtap Gözükan

VAN 25.07.2018 10:14:09 0
Müslüman Ülkede İşlenen Suç, İşleyeni Bağlar, İslam
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İslam muhaliflerinin güncel veya tarihsel her olaydan İslam'a saldıracak bir başlık oluşturma çabası, ahlaki bir tavır değildir. "Benim ahlaklı olmak için Allah'a inanmaya ve dinlere ihtiyacım yok" dedikten sonra kişinin, hakkında bilgisi olmayan konularda kesin yargıya varıp zan ve tahminle kişi ve topluluklara iftira atması doğru ve güzel ahlaka örnek değildir. 

Diyanetin yaptırmış olduğu ankete göre Türkiye'nin %99'u kendini Müslüman olarak tanımlamış, ancak %99'un %92'si, sorumlu olduğu kitap olan Kuran'ı okumamıştır. Kuran'da Allah'ın bildirdiği hükümlerden habersiz bir insan, o hükümlere aykırı bir hayat sürerek nasıl gerçek bir mümin olabilir? Hapishaneler, kimliğinde Müslüman yazan ancak Müslümanlığın gereğini yerine getirmeden ve umurunda da olmayan insanlarla doludur. Bu kimlik Müslümanlarının şahsi hata ve uygulamaları ne İslam alemini, ne de İslam dinini bağlamaz. Kişinin Müslümanım demesi, iman ettiği manasına gelmez. 


"Araplar dedi ki: "İman ettik." De ki: "Siz iman etmediniz; ancak "İslam (Müslüman) olduk deyin. İman henüz kalplerinize girmiş değildir..." (Hucurat Suresi, 14)
Müslümanın içinde iman ettim diyen ama imanın gereğini yapmayan müşrikler de vardır, görüntüsü dindar olan ama gerçekte dinsiz olan münafık da. Muhalifler, "siz de Müslümanım diyorsunuz, Işid de ... kim doğru nereden bileceğiz" diyor. Doğrunun kim olduğunu anlamak için, kimin Kuran'ı rehber edindiğine bakmanız kafidir. Kendisine saldırmadığı halde masum canı alan bir kişi, Maide Suresi 32'nin hükmüne aykırı davranmış demektir. O zaman görevini yapan bir gazeteciyi esir alıp kafasını kesmek, Kuran hükmüne ters olmuş olur. En büyük günahlardan birini işlemiş bu kişi ,Kuran'a göre müşriktir mümin değil Allahu alem. Mümin kasıtlı olarak böyle bir şey yapmaz.


Bir de toplumda olan her olayı İslam'a mal etme çabası vardır. Örneğin Ensar Vakfında gönüllü öğretmenin erkek çocuklarına tecavüzü olayını ele alıp, buradan tüm Müslümanların sapık, pedofili olduğu genellemesini yapmak vicdansızlık ve hatta ahlaksızlıktır. Ensar Vakfında gönüllü ders veren bir kişinin inancı nedir kimse bilemez. Ateist Turan Dursun da imam ve müftü değil miydi? Her ilahiyatçı Kuran ehli mümin değildir. Ensar Vakfında gönüllü iken erkek çocuklarına tecavüz eden sapığın İslam'la uzaktan yakından alakası yoktur. Müslüman, Nisa 15-16'ya göre eşcinsel ilişkiye giremez. Nisa 6'ya göre çocuklarla birlikte olamaz. Oluyorsa o dinsiz bir müşriktir. 


"Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, ölçüyü aşan (azgın) bir kavimsiniz." (Araf Suresi, 81)
"Siz, (yine de) erkeklere yaklaşacak, yol kesecek ve biraraya gelişlerinizde çirkinlikler yapacak mısınız?"  (Ankebut Suresi, 29)
Ayetlerde de görüldüğü üzere Lut kavmi kadınları bırakıp erkeklere musallat oluyor ve hatta bunu yol keserek zor kullanarak, zorbalıkla yapıyordu. Ve sonunda bu sapıklıklarından dolayı Allah'ın gazabına uğramışlardı. Allah'ın sevgi ve rızası için yaşayan, O'nun rızasını kaybetmekten ve gazabına uğramaktan korkan Müslüman, bu tür sapkınlıklara asla yaklaşmaz. Yaklaşıyorsa o kişi dinsizdir. Çünkü dinin Kitabı olan Kuran'ı değil, nefsini rehber ediniyordur. İstediğiniz kadar aksini iddia edin durum budur.


Özgecan olayında da aynı şey yapıldı. Özgecan'ın katili Müslümanmış gibi sosyal medyada bu durum İslam'a mal edilmeye çalışıldı. Özgecan'ın sayfasındaki ateizme yakın sözlerinden dolayı kendisine sahip çıkıldı muhalifler tarafından. Ancak sonra ne oldu? Babasının mükemmel ahlakı ve ayet hatırlatmaları ile İslam muhaliflerinin hevesi kursağında kalmıştı. 
Bu tür tecavüz vb suçları işleyenlerin imanını nereden biliyorsunuz diye sormak  istiyorum muhaliflere. Elinizde iman ölçer mi var? Bu sapıkların yaşantısına şahit misiniz? Neden her olayda bu sapıkların Müslüman olduğunu iddia edip İslam'ı karalamaya çalışıyorsunuz? Oysa bu sapıklar kuvvetle muhtemel dinsiz müşrik, ateist ya da deistler. Ben bu sapkın kişiler dinsiz dediğimde aksini nasıl ispat edeceksiniz? Kitabınız da yok ki "Bu tavır kitaba aykırı, o zaman bu kişi kitaba bağlı değil bağımsız bir görüşte" diyebilesiniz. Ayrıca siz de Türkiye'de yaşıyorsunuz. Siz bir sapıklık yaptığınızda bu da Müslümanlara ve İslam'a mal edilebilir. Çünkü size göre Türkiye'de, Arabistan'da... yaşayan herkes Müslüman. Özellikle de suç işleyenler... Oysa aynı ailede dahi farklı görüşlerde kardeşler olabilir. Bir kardeş katil ise diğerleri onun işlediği suçtan dolayı yargılanamaz. 


Ahlaklı olmak istiyorsanız Kuran'ın öğütlerine kulak verin. Çünkü görünen o ki kendi kendinize ahlaklı ve adil olan tavrı bulamıyorsunuz. (Adil, ahlaklı ateistler/deistleri tenzih ederim) 


Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın. Adalet yapın. O, takvaya daha yakındır.  (Maide Suresi, 8)
Ey iman edenler, kendiniz, anne-babanız ve yakınlarınız aleyhine bile olsa, Allah için şahidler olarak adaleti ayakta tutun... (Nisa Suresi, 135)
Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme; çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur. (İsra Suresi, 36)
Siz ancak zanna uymaktasınız ve siz ancak "zan ve tahminle yalan söylersiniz." (En'am Suresi, 148)
Aklınızda olsun, sahte paranın üstünde de Atatürk resmi var ama bu onu gerçek para yapmaz. Elinde Kuran, dilinde Allahu ekber olan herkesin Müslüman olmadığı gibi. İslam'a çamur atmak isteyen herkes Müslüman gömleğini giyer istediğini yapar. Ancak kalbinde ne din ne de Allah vardır. Zan ve tahminle yalan konuşup iftira atmak yukarıdaki ayetlerin hükmüne göre Müslümanın yapamayacağı bir ahlaksızlıktır. 


Müslüman kin duyduğu topluluk için dahi olsa adaleti ayakta tutar. 20 yy'da ateist felsefelerden dolayı 120 milyon insan vahşice katledildi diye "tüm ateistler vahşidir ve katildir" demez. Allah inancı olmayan Tayland'da çocuk seksi meşru olduğu için Batıdan gelen ateist sapıkların 5 yaşında çocukları elinde tutup otele götürmesine bakıp, "tüm ateistler pedofili" demez. Ateist Prof Lawrence'ın "Erkek ve kız kardeş birbirinden hoşlanıyorsa beraber olmalarında sakınca yoktur. Bu ahlaksızlık da değildir" söylemini referans alıp "tüm ateistler ensest yaşar" demez. Her yanlışı, yapana bağlar. Tüm topluluğa değil. Ahlak ve adalet işte budur. Bu ahlakı göstermeyen ve İslam'a iftira atan, genelleme yaparak tüm Müslümanları karalamaya çalışan kim ise ahlaktan nasibini almamış demektir. Zan ve tahminle kişi ve topluluklara iftira atan kişilerin, o tecavüzcülerden, katillerden hiç bir farkı yoktur. Suçu işleyen de ahlaksızdır, zan ve iftira ile yalan konuşan ve algı oluşturmaya çalışan da...
Kahrolsun, o 'zan ve tahminle yalan söyleyenler'; (Zariyat Suresi, 10)