MÜSİAD'TAN VANLI İŞ ADAMLARINA FUAR DAVETİ

MUSİAD Van Şube Başkanı Kerem Baynal, her iki yılda bir düzenlenen uluslararası MÜSİAD EXPO fuarına tüm Vanlı iş adamlarını davet etti.

VAN 7.11.2016 19:32:12 0
MÜSİAD
Tarih: 01.01.0001 00:00

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her iki yılda bir düzenlenen uluslararası MÜSİAD EXPO’nun 16’ıncısı 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Fuar hakkında İLKHA’ya açıklamalarda bulunan MUSİAD Van Şube Başkanı Kerem Baynal, 123 ülkeden toplam 7 bin 250 yabancı iş adamı katılacağı MÜSİAD EXPO Fuarı’na Vanlı iş adamlarını da davet etti.

Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı fuarı olan MÜSİAD EXPO Fuarı hakkında bilgi veren Baynal, “MUSİAD Türkiye’de 26’ıncı yaşını dolduran bir Sivil Toplum Örgütü ve bugüne kadar uluslararası 16’ıncı EXPO Fuarını düzenlemiş oluyor. Fuarımız İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde ulaşımı çok kolaydır. 32 metrekare kapalı alanı olan, 8 ayrı salonda gerçekleştirilecek bir fuardır. Fuar 4 gün sürecek. 4 gün içerisinde, fuardan bir gün önce MUSİAD’ın 123 ülkedeki bütün temsilcilerinin katılmış olduğu Dünya Genel İdare Kurulu'nun toplantısı yapılacaktır. 9 Kasım tarihinde ise Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle fuar açılışı yapılacak ve stantlar gezilecektir. 9-12 Kasım’da her gün oturumlar, yüz yüze görüşmeler şeklinde yapılacaktır. Fuarın en önemli özelliği 123 ülkeden 7 bin 250 seçkin iş adamı gelmesidir. Toplamda geçmiş yıllarda 200 binin üzerinde ziyaretçisi olan ve ziyaretçinin de tamamen fuarda teşhir edilen ürünlerle birebir temas eden ilgili kişilerdi. Düşündüğümüz zaman belki Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı fuarı olarak düşünüyoruz.” dedi.

“VANLI İŞ ADAMLARI İSTANBUL’A YOLLARINI DÜŞÜRSÜNLER”

Vanlı iş adamların fuara gelmesinin, yabancı işadamlarıyla birebir görüşüp ve gelişmelerden haberdar olması açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Baynal, “Bizler buradan Vanlı iş adamlarından şunu rica ediyoruz; bir günlüğüne İstanbul’a yollarını düşürsünler. MUSİAD’ın fuarını gezsinler, oradaki iş adamlarıyla birebir temas kursunlar. Fuarda 20’den fazla sektör var. Bunlar içerisinde gayrimenkulden tutun, inşaat yapı malzemelerine kadar, danışmanlık hizmetinden tutun, hizmet sektörüne kadar, tarımdan hayvancılığa kadar ve Haytek dediğimiz yüksek teknoloji ürünlerinin de sergileneceği bir fuardır. Dolayısıyla herkes muhatap olacağı sektörle birebir görüşüp, gelişmelerden haberdar olacaktır. Belki de dünya iş adamlarıyla birebir görüşecektir ki bu çok önemlidir. Fuarlar üretilen ürünlerin ve dünyada üretilen ürünlerin pazarlandığı, gösterimin yapıldığı şovrum diyebileceğimiz yerlerdir.” diye konuştu. 

“BİR ÜLKENİN EN BÜYÜK GÜCÜ İHRACATTIR”

Son olarak ihracatın önemine değinen Baynal, şunları söyledi:

“Eskiden 10 kilogram ihracat ettiğimiz üründe bir dolar alıyorduk. Şimdi ardık 5 kilograma indi ama büyük firmalara bakıyorsunuz ki bir şifre ile 10 binlerce dolar para alıyor. O noktada da ileri teknoloji gerekiyor. Bu yüksek teknolojinin de sergilendiği belki yeni tanışacağımız, yeni sektörlerin ve ürünlerin çoğunlukta olacağı bir fuar hasebiyle mutlaka iş adamlarımızı İstanbul’a davet ediyoruz.” 

MÜSİAD'TAN VANLI İŞ ADAMLARINA FUAR DAVETİ