Müsiad’ın Genel İdare Kurulu Toplantısı Van’da

6-7 Haziran’da Van’da yapılacak olan Genel İdare Kurulu Toplantısı için 500’e yakın işadamının Van’a gelmesi bekleniliyor. Konu ile ilgili Van Ekonomist Dergisi’ne açıklama yapan MÜSİAD Van Şube Başkanı İsmail Say,iki gün süre

VAN 3.06.2014 21:22:51 0
Müsiad’ın Genel İdare Kurulu Toplantısı Van’da
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Müstakil ve Sanayicileri iş Adamları Derneği’(MÜSİAD)’nin her yıl Türkiye’nin değişik bir ilinde yaptığı Genel İdare Kurulu Toplantısını Haziran ayında Van’da yapacak. İki gün sürecek toplantılara Müsiad Genel Başkanı Nail Olpak’ın yanı sıra , il dışından yaklaşık 500 işadamının katılması bekleniliyor. Gelen misafirler için beş yıldızlı ve dört yıldızlı otellerde yerlerin ayrıldığını belirten MÜSİAD Van Şube Başkanı İsmail Say,’’Genel idari kurullarını 2 ayda bir ortalama olarak yılda 4 defa yapılıyor. Bu genel idari kurulu toplantılarında her toplantıda bir şehir de yapıyoruz.

Bu toplantıya MÜSİAD’ın üst yönetim, genel yönetim, merkez yönetimi, bütün şube yönetimleri ve gençlik kurulu katılıyor. Genel istişare toplantısı ve çalıştay şeklinde yürüyor. Bu toplantılarımıza ilgili bakanlık davet ediliyor. Bakanlılık ile beraber bütün teşkilatı katılıyor. Bir gün çalıştay şeklinde yürüyor. Gündemli sorunlar masaya yatırılıyor. Basına kapalı içe yönelik bir çalıştay oluyor. 2 günde ise basına açık o şehrin sorunları ile ilgili protokol basın ve şehrin dinamiklerinin de katıldığı ikinci bir toplantı yapılıyor. Gala yemeği ile birlikte son buluyor. Amaç hem bütün şehirleri ziyaret etmek, şehirlerdeki aksiyonu geliştirmek. Biz Van’da yapılacak yatırımlar, sunulacak cazip tekliflerle ilgili sunumlar yapıyoruz. İkili iş görüşmeleri, şehrin tüccarları ile ve iş adamları ile görüşmeler düzenleyeceğiz. Bu tür aksiyonlar yapılıyor’’dedi.

EKONOMİK DARALMA YAŞAYAN VAN’A HAREKETLİLİK GETİRİR

Şehrin bu anlamda en çok ihtiyaç duyduğu çalışmalarından biri olacağını ifade eden Say,’’ Van MÜSİAD olarak bu toplantıların burada yapılamasını ısrarla istedik. Hem deprem sonrası ve özelikle seçim sonrası ekonomik daralma yaşadığımız için, Van’a bir hareketlilik getirmesi ve moral getirmesi anlamında Van da yapılması talep etik.6 ve 7 Haziranda Van da 450 ila 500 arasında iş adamı ve bunların arasında bir kısmı ailesi ile katılacaklar. Cumartesi başlayacak. Pazar günü ise şehir turları ve tarihi turistlik yerleri gezilecek. Bu anlamda da turizm de şehrimizin otellerine, restoranlarına, kahvaltı salonlarına da bir hareketlilik getirmeye amaçlıyoruz. Umarım şehrimize hayırlı olur. Çalışmalarımıza şimdiden başladık ve diyaloglarımız devam ediyor.Kendi içimizde görevlendirmeleri yaptık. Sizlerin de katkıları ile hep birlikte güzel bir çalışma yapacağız. Toplantılarımız çalış tay şeklinde olacağı için faaliyette olan 2 tane 5 yıldızlı otelimizi de kullanacağız. Bunun dışında konaklama ile ilgili bir sorun yaşanmaması için öbür otellerimizden de faydalanacağız. Şu anda gördüğümüz kadarıyla altyapı sorunumuz yok. Gerekli alt yapı çalışmalarında yapıyoruz.

MİSAFİRLERİMİZ VAN’IN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİNİ GEZECEK

İki gün sürecek olan toplantıların ardından gelen davetlilere çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten İsmail Say,’’ Misafirlerimize balık göçü olan Erciş’de ki balık festivaline götürmeyi düşünüyoruz. Programınız bitikten sonra ailesi ile gelip Pazar günü kalmak isteyenler ise Kale, Akdamar adası ve Van da ki turistlik alanlara götürmeyi düşünüyoruz.

Bizim genel idari kurul toplantılarına katılan üyeler katılım ücreti ödüyorlar. Katılım ücreti alıyoruz. Buda gönüllü bir olay. Bir maliyet belirliyoruz, buna katılımcılara bölüyoruz, katılımcı sayısı kadar bunu tahsil ediyoruz’’dedi.