Zemini Isınan Okulun Sırrı Çözülüyor

Van'ın Muradiye ilçesinde, zemininde yaşanan ısınma yüzünden hayret uyandıran ve eğitim öğretime kapatılan ilköğretim okulun sırrı çözülüyor.

MURADİYE 29.05.2012 16:19:31 0
Zemini Isınan Okulun Sırrı Çözülüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Muradiye ilçesinde, zemininde yaşanan ısınma yüzünden hayret uyandıran ve eğitim öğretime kapatılan ilköğretim okulun sırrı çözülüyor.

Geçtiğimiz cuma günü zeminin ısınmasıyla okulun öğrencilere kapatılması korkulara neden olmuş ve nedeni araştırılmaya başlanmıştı. Dün saat 15.00 sıralarında TEAŞ tarafından okulun elektriklerinin kesilmesinin ardından bugün saat 14.00 sıralarında yapılan kontrolde derecenin normal oda sıcaklığı olan 25 dereceye indiği görüldü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, yapılan çalışmalar sonunda okulda incelemede bulunarak Okul Müdürü Mehmetcan Özbay'dan bilgi aldı. Özbay, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden gelen jeoloji ekibinin verdiği bilgileri paylaştı. Özbay, jeoloji ekibinin de ısının düştüğünü gördüklerini, ancak durumun kesinlik kazanması için sonucun beklenmesi gerektiği söylediklerini ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu ise yaptığı açıklamada; "Şu anda sorun kesin çözülmüş değil. Çünkü hala sorunun net kaynağını bulamadık. Büyük ihtimal elektrikten olduğu tahmin ediliyor. Zaten bina 1976 depreminde yapılan prefabrik bir bina. Şu anki yapılan incelemeye göre ağırlıklı olarak elektrik kaçağından veya elektriğin demire temasından kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor. Dün kestiğimiz elektriği yeniden verdik. Yarına kadar ya da akşam geç saatlere kadar sorun elektrikten ise ısı tekrar yükselecektir. Eğer ısınma olmasa elektrikten olmadığı kanaatine varılacaktır. Okulumuzu eğitim-öğretime kapattık, ancak eğitime ara vermedik.

Öğrencilerimizin tamamını Köşk Köyü İlköğretim Okulu'na taşımalı olarak eğitimlerini sürdürüyor. Öğrencilerimizin yemeğini orada veriyoruz. Öğrencilerimizin eğitim konusunda bir sıkıntımız yoktur" dedi. - Van