Muradiye Yeni Merkez Camii İnşaatı Hayırseverlerin Yardımını Bekliyor

Van'ın Muradiye ilçesinde yapımı devam eden, bin 700 metrekare alan içerisinde 4 kat olarak ve yaklaşık ve 5 bin kişilik kapasiteye sahip olan Yeni Merkez Camii, hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor. Muradiye Camiler ve Kur'an...

MURADİYE 11.11.2013 16:28:20 0
Muradiye Yeni Merkez Camii İnşaatı Hayırseverlerin Yardımını Bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van'ın Muradiye ilçesinde yapımı devam eden, bin 700 metrekare alan içerisinde 4 kat olarak ve yaklaşık ve 5 bin kişilik kapasiteye sahip olan Yeni Merkez Camii, hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.

Muradiye Camiler ve Kur'an Kurslarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından başlatılan Yeni Merkez Camii, inşaatı hızla devam ediyor. Doğu Anadolu'nun incisi Van'ın tarihi bakımdan en eski ilçesi olan Muradiye, şelalesiyle de bölgenin turizminin öncülerindendir. Böylesi bir öneme sahip olan ilçede 2011 haziran ayında yapımına başlanan bin 700 metrekare alana 4 kat olarak inşaa edilen yaklaşık 5 bin kişilik kapasiteye sahip Yeni Merkez Camii, mimarisiyle, minareleriyle, kubbeleriyle, şadırvanıyla, iç ve dış işlemeleriyle bölgenin en büyük ve en güzel camilerinden biri olacak. Halen inşaatı devam eden caminin Bodrum, giriş kat, mahver ve kaba inşaattı bitmiş durumda. Minareler, kubbe katları, iç dış sıva ve nakış işleri, morg ölü yıkama yerlerinin inşaatları ise halen devam etmektedir. Camide dikkat çeken bir başka husus ise engellilere özel asansörün olacak olması.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Muradiye Müftüsü Selim Duman, "Mescit secde edilen yer demektir. Secde sadece Allah için yapılır. Allah'tan başkasına secde yapılmaz ve şüphesiz mescidler Allah'ındır. Mecazi olarak camilerde Allah'ın evi anlamına Beytullah olarak isimlendirilmiştir. Babeye Allah'ın evi denmesi de mecazidir. Tarih boyunca ve özellikle bölgemizde Müslümanlar kendi ibadet yerlerini kendileri inşaa etmiştir. Muradiye ilçemizdeki bu muhteşem camii Muradiye Camiler ve Kur'an Kurslarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından başlatılıp yapımına hızla devam edilmekte ve halen hayır sever kardeşlerimizin yardımını beklemektedir" dedi.