Kız Çocuklarının Erken Yaşta Evlendirilmeleri

Van Valisi Münir Karaloğlu, 'Kızların çocuk yaşta evlendirilmeleri bizleri çok üzüyor, bunların önüne geçmemiz gerekiyor' dedi.

MURADİYE 17.03.2013 11:33:31 0
Kız Çocuklarının Erken Yaşta Evlendirilmeleri
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi Münir Karaloğlu, "Kızların çocuk yaşta evlendirilmeleri bizleri çok üzüyor, bunların önüne geçmemiz gerekiyor" dedi.

Muradiye ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunan Vali Karaloğlu, ilçede yapımı devam eden Muradiye Devlet Hastanesi ile bazı okul inşaatlarında incelemede bulundu.

Daha sonra İmam Hatip Lisesi'nde muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Karaloğlu, ilçede devam eden okul ve hastane inşaatlarının tamamlanmasıyla ilçenin fiziki açıdan rahatlayacağını söyledi.

Özellikle kız çocuklarının okutulması için pozitif ayrımcılık yaptıklarına değinen Karaloğlu, kız çocuklarının okul çağında evlendirilmeleri konusuna dikkati çekti.

Karaloğlu, anne ve babalara seslenerek, "Kızların çocuk yaşta evlendirilmeleri bizleri çok üzüyor, bunların önüne geçmemiz gerekiyor. Bu konuda herkese önemli görevler düşüyor" diye konuştu.

Van Gölü'nde yaşayan tek balık türü olan inci kefalinin üreme döneminde avlanmasının yasaklanmasına da işaret eden Karaloğlu, "Bizim dinimizde ve kültürümüzde gebe hayvanlar kesilmez, kurban edilmez. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Yasak bitinceye kadar bu balıkların avlanmasına izin vermeyelim" ifadelerini kullandı.

Programa AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkan Vekili Haşem Polat, Ünseli Belediye Başkanı İshak Polat ve kurum amirleri de katıldı.