Muradiye Fen Lisesi, Matematik Finaline Yükseldi

Ankara Özel Muradiye Fen Lisesi, 'Üçgenin Dış Açıortayları ve Çemberleri' konulu proje ile finale yükseldi.

VAN 5.04.2013 15:52:22 0
Muradiye Fen Lisesi, Matematik Finaline Yükseldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ankara Özel Muradiye Fen Lisesi, "Üçgenin Dış Açıortayları ve Çemberleri" konulu proje ile Türkiye genelinde düzenlenen 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda finale yükseldi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Başkanlığı'nın Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda, toplamda 420 proje arasından ipi göğüsleyen Özel Muradiye Fen Lisesi ödülünü, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kültür Merkezi'nde törenle aldı.

Törene Proje Bölge Koordinatörü Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Güllü, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Canel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ulvi Yılmazer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Elmalı, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ve Muradiye Okulları Koordinatör Müdürü Muhittin Güney katıldı.

Ankara Bölge Koordinatörü, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Güllü, Türkiye genelinde 12 bölge merkezinden Ankara, Eskişehir, İstanbulAvrupa, İstanbulAsya, Kayseri, Mersin, Isparta, Erzurum, İzmir, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 7 bin 401 proje başvurusundan 490 adedinin Ankara bölgesinden yapıldığını, bunlardan 81'i sergilenerek 31 projede Mayıs ayında Ankara'da yapılacak finallere katılma hakkı kazandığını bildirildi.

Ankara Bölgesi'ni Türkiye finalinde 11 projenin temsil edeceğini, "Muhammet Şafak Gürbüz ve Ömer Ekinci isimli öğrencilerin hazırladığı projede bir üçgenin iç teğet, çevrel, dış teğet, çemberlerinin ve dış açıortaylarının bazı özelliklerinin çizimler ve ispatlar yoluyla incelenmesi amaçlandı." dedi.

FİNALLER Ankara'DA YAPILACAK

Özel Muradiye Fen Lisesi Koordinatör Müdürü Muhittin Güney de "Bu sene Matematik başarımız oldukça iyi. Geçtiğimiz günlerde Atılım Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi Matematik Olimpiyatları'nda birinciliğimiz oldu. Tübitak proje yarışmalarını prestij bir yarışma olarak değerlendiriyorum. Birçok insanın emeği geçen bu yarışmaya katılım ve ilgi; Türkiye'nin dünya ailesi içerisinde çok iyi bir yerde olacağının kanıtıdır. Aklına, beynine, yüreğine, araştırma kabiliyetine güvenerek bu yarışmaya katılan öğrencilerimi tebrik ediyor, 20-24 Mayıs tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası Kongre Salonu'nda yapılacak Türkiye finallerinde başarılar diliyorum." dedi.

Programın sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Elmalı ile birlikte birinci olan öğrencilere ödüllerini takdim etti.