Mükelleflere 30 Kasım uyarısı!

Kamuya yönelik borçların yeniden yapılandırılması uygulamasının bozulmaması için ikinci taksitin 30 Kasım 2018'e kadar (yarın)kadar ödenmesi gerekiyor. Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (Van SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin,

VAN 29.11.2018 10:46:32 0
Mükelleflere 30 Kasım uyarısı!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

KATSAYI KALKIYOR 

Yasayla mükellefe şu imkanlar sağlanıyor:
Taksitli ödeme seçeneği tercih edilmiş olmasına rağmen, kalan taksitlerin tamamının peşin olarak ikinci taksit ödeme süresi içinde yani 30 Kasım 2018'e kadar ödenmesi halinde taksitli ödeme seçeneği için uygulanan katsayılar kaldırılacak. 

 

CEZALARIN ASLINA İNDİRİM

İkinci taksitin ödenmesi durumunda ayrıca, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarı üzerinden idari para cezalarının aslından da indirim yapılacak.
Peşin ödeme seçeneğini tercih etmekle birlikte, 15 Ekim'e kadar ödeme yapamayan vatandaşlar da yapılandırdıkları bu borçlarını 30 Kasım'a kadar ödemeleri halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarı üzerinden yüzde 50, idari para cezalarının aslında yüzde 12,5 indirim uygulanacak.

 

MÜKELLEFLERE ÇAĞRI

Van SMMO Başkanı İbrahim Şahin, vergi mükelleflerine 30 Kasım 2018 tarihine dikkat çekerek çağrıda bulundu. 
Şahin, “Mükelleflerin zor duruma düşmemeleri için ikinci taksit ödemelerini mutlaka yapmaları gerekiyor. Bu tarihi aşmasınlar, bunu mutlaka değerlendirsinler” dedi. 
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi