Muhtarlardan Van Valisi'ne kınama

Van Muhtarlar Derneği, Başbakan Erdoğan ile yapılan istişare toplantılarına Van merkez muhtarları yerine, köy muhtarlarının davet edilmesine tepki gösterdi.

VAN 27.03.2013 15:04:48 0
Muhtarlardan Van Valisi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Muhtarlar Derneği, Başbakan Erdoğan ile yapılan istişare toplantılarına Van merkez muhtarları yerine, köy muhtarlarının davet edilmesine tepki gösterdi. Dernek Başkanı Temez Demez, "Muhtarlar, siyasi partilere bağlı kurumlar değildir. Kendi öz gücüyle çalışan kurumlardır. Valinin tutumu ve düzenlemeyi yapan şahsiyetlerin belli bir düşünceye hizmet ettikleri ortaya çıkıyor. AKP'nin ayrımcılığı ortaya çıkıyor" dedi.

Van Muhtarlar Derneği, Başbakan Erdoğan ile yapılan istişare toplantılarına Van merkez muhtarları yerine, köy muhtarlarının davet edilmesine tepki göstererek, dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Muhtarlar adına konuşan Van Muhtarlar Derneği Başkanı Temez Demez, Van merkez mahalle muhtarları yerine 70 köy muhtarının istişare toplantısına götürülmesine tepki göstererek, "Öyle anlaşılıyor ki, merkezde bulunan 34 muhtarımız barış sürecinde seçime yaklaşılırken görmezden geliyorlar. Van Valisi'nin sadece 70 muhtarı alıp da Başbakan Erdoğan ile görüşmelerini kınıyoruz. 70 köy muhtarı götürüleceğine, her ilçeden ve mahallelerden birkaç muhtar götürülebilinirdi. Sadece köylerden toplatılması gerekmiyordu. Olması gereken buydu. Valinin tutumu ve düzenlemeyi yapan şahsiyetlerin belli bir düşünceye hizmet ettikleri ortaya çıkıyor. AKP'nin ayrımcılığı ortaya çıkıyor" dedi. Demez, Van'da mahallelerde hizmet veren muhtarlardan tepki aldıklarını belirterek, "Van Muhtarlar Derneği olarak, Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu ve Türkiye Konfederasyonu üyesi olarak, bizi arayıp tepkilerini dile getirdiler. Başbakanla yapılan istişare toplantılarında sadece köylerden 70 muhtarın götürülmesini doğru bulmuyoruz. Bu ayrımcılıktır. Bunu kınıyoruz" dedi.

'Tepkiye tepki BDP ile görüşürüz'

Muhtarların, siyasi bir düşünceye bağlı olmadan halka hizmet verdiklerini ifade eden Demez, "Onlar ayrımcılığı düşünüyorlar. Hiçbir zaman muhtarlar siyasi partilere bağlı kurumlar değildir. Kendi öz gücüyle çalışan kurumlardır. Vali'ye ve ona akıl verenlere karşı tepkiye tepki de gelişebilir. İleriki zamanlarda tepkiye tepki amaçlı BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Bizler kardeşlik istiyoruz. Vali'nin ayrımcılığını kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu. DİHA