Muhafazakarlığın zaferi

Ali Nur Kutlu

VAN 18.06.2014 11:01:55 0
Muhafazakarlığın zaferi
Tarih: 01.01.0001 00:00

CHP adayı Ekmeleddin İhsanoğlu bir gerçeğin itirafıdır: Bu millet dindardır, dindarları sever. Bu ülkede eğer cumhurbaşkanı adayı gösterecekseniz muhafazakar olmak zorundadır, aksi takdirde seçilmez.

Bu ülkenin çoğunluğu dinine, imanına, bayrağına, toprağına, tarihine saygılıdır. Bu ülkede CHP azınlıktır, solculuk marjinalliktir, sosyal demokratlık taşradır, merkez değil. Bu ülkede merkez muhafazakarlardan oluşur. İşte CHP'nin adayı bu sosyolojik gerçeklerin itirafıdır. CHP 1923 yılından beri sürdürdüğü toplum mühendisliğinin iflas ettiğini, toplumun CHP'li birini asla cumhurbaşkanı seçmeyeceğini kabul etti artık.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı, 90 yıllık CHP projesinin bitişidir.

Sesi çok çıkan, gazetelerde, televizyonlarda dindarlığı, muhafazakarlığı, başörtülüleri küçümseyen, dışlayan, hor gören o marjinal azınlığın tarihi yenilgisidir İhsanoğlu.

Kılıçdaroğlu reel politik bir hamle yaptı kim ne derse desin.

Bu millet bırakın Kemalist, bırakın CHP'li bir cumhurbaşkanını, liberal birini bile başına lider seçmez. Bu gerçeği gördü Kılıçdaroğlu. Tıpkı Atatürk'ün, laikliğin, İnönü'nün, altı okun prim yapmadığını gördüğü gibi bu gerçeği de gördü. CHP'nin seçim propagandalarında Atatürk adını duydunuz mu? Ne zamandır laiklik elden gidiyor feryadı işitmiyoruz?

Siyaset insanı eğitir, millet insanı yola getirir.

CHP seçimlerde yenile yenile toplumsal gerçeklerle yüzleşti ve acı gerçeği öğrendi: Bu ülkede Kemalist ideoloji, CHP zihniyeti, laikler azınlıktır ve her zaman öyle kalacaktır. Muhafazakarlık bu ülkenin asli karakteridir. İslam Anadolu insanının kalbinde sökülmeyecek şekilde nakşolmuştur. İhsanoğlu'nun adaylığı tüm bu gerçekleri bir kez daha teyit etmiştir.

Adayın kişiliği, aslında dindar değil laik olduğu, ailesinin burjuvaziden olduğu, eşinin başı açık olduğu sözlerine bakmayın siz. İhsanoğlu muhafazakar bir etikete sahiptir ve İslam dünyasının en önemli organizasyonunun da başkanlığını yapmıştır. CHP İhsanoğlu'nu muhafazakar olduğu için aday yaptı, seküler bir kişilik olduğu için değil. Zaten propaganda döneminde de göreceksiniz, onun laik olduğunu vurgulayanlar Ak Parti kesimi olacaktır, CHP değil. Bu arada MHP'yi de tebrik etmek lazım CHP'yi kendi çizgisine getirdi.

Adayın beceriksizliği, omurgasızlığı, başarısızlığı, akademi dünyasındaki tartışmalı geçmişi ve yönettiği İslam İşbirliği Teşkilatı'nı perişan ettiği laflarını çok duyacaksınız ama ben hiçbirini önemsemiyorum. Kazanır mı, kazanmaz mı bunu tartışmıyorum.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığının Türkiye'de bir milat olacağına kesinlikle inanıyorum. CHP iflas etmiştir, CHP zihniyeti ve Kemalizm dindar Anadolu insanı karşısında yenilgisini itiraf etmiştir. Gerisini tartışmaya gerek yok.

Twitter.com/alinurkutlu

Yeni Şafak