Müftülükten hacı adaylarına seminer

Diyanet İşleri Başkanlığının 2014 yılı Hac organizasyonu ile Van'dan Hacca gitmeye hak kazanan hacı adayları için düzenlenen seminerler başladı.

VAN 17.06.2014 10:25:48 0
Müftülükten hacı adaylarına seminer
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Müftülüğü tarafından, Van’dan Hacca gitmeye hak kazanan hacı adayları için seminer düzenleniyor. Yukarı Nurjin Camiinde düzenlenen seminerde açılış konuşması yapan Van Müftüsü Nimettullah Arvas Hac’ın önemine değindi.

 

Hac ibadetinin İslam’ın 5 temel esasından biri olduğunu belirten Müftü Arvas, “Hac, hem mali hem de bedeni bir ibadettir.” dedi.

 

 “Çıktığınız yolculuk oldukça zorludur”

Konuşmasında, “Hacılar ve umreciler Allah’ın misafirleridirler” Hadis-i Şerifine değinen Müftü Arvas, “Misafirleri kabul eden Allah-u Teala, beytini ziyaret edenlere kendi şanına yakışan şekilde muamelede bulunuyor. Tüm günahlarını bağışlıyor. Misafirlerin de kendilerine yakışanı yapmaları ve misafirliğin edebine yaraşır şekilde davranmaları gerekir. Elbette ki çıktığınız yolculuk oldukça zorludur. Sizler uzunca süren bir bekleyişin ardından Hacca gitmeye hak kazandınız. Yüce Allah’a bu lütfünden dolayı ne kadar şükretsek azdır. Ancak haccın zorlukları asıl bundan sonra başlıyor. Yolculuğunuz esnasında zorluklarla karşılaşacaksınız, Hac ibadetini ifa ederken zorlukla karşılaşacaksınız. Dönüş yolunda zorluklarla karşılaşacaksınız. Tüm bu zorluklarla ancak sabrederek baş edebilirsiniz. Yüce Allah hepinize Hac ibadetini, tüm şartlarını yerine getirerek ifa etmeyi nasip eylesin.” şeklinde konuştu.

 

Yukarı Nurşin camiinde devam edecek olan ve Hacı adaylarının çıkacakları zorlu yolculukla ilgili olarak bilgilendirilecekleri seminerler kapsamında bugün aşı yapılacak. Yarın ise kurulacak olan Kâbe maketi etrafında uygulamalı tavaf eğitimi verilecek.