Müftülük son programı yaptı

Van İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılması planlanan ana etkinliklerden sonuncusu bugün Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan'ın katılımıyla düzenlendi.

VAN 18.04.2014 09:34:16 0
Müftülük son programı  yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Van Müftüsü Nimetullah Arvas’ın açılış konuşması ile devam etti.



Açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in göndermiş olduğu mesaj, salonu dolduran vatandaşlarımızla paylaşıldı. Daha sonra Van Müftülüğü İşaret Dili Korosu, işaret diliyle ilahi sunumunda bulundu.



İlahilerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurlu Uzman’ı Doç. Dr. Abdurrahman Candan, “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu konferans verdi.



“Amaç Peygamber Efendimizi anmak ve anlamaktır”

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) sevgisi, muhabbeti millet olarak bizim kalbimizin derinliklerindedir diyen Doç. Dr. Abdurrahman Candan, “Peygamber Efendimizi anmak, anlamak ve Onun feyzinden istifade edebilmek için yüzyıllardan beridir Müslümanlar çeşitli vesilelerle bir araya gelmişlerdir. Bizler de bugün bu amaçla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Kutlu doğum haftasında Hz. Peygamber’in hayatından bir bölümü seçerek o konu etrafında Hz. Peygamber’i halkımıza anlatmaya çalışıyor. Bu gün “samimiyet nedir, Peygamber’imiz samimiyet hakkında neler söylemiştir, Onun ashabı samimiyeti nasıl anlamıştır” konularını anlamaya ve anlatmaya çalışacağız ki samimiyet dinimizin özüdür, yaptığımız ibadet ve amellerin hülasasıdır, hakikatidir. Günümüzde çok yaygın bir yapaylık ve gösteriş hastalığı mevcuttur. Zihinlerimiz hakikatten uzaklaştırılmaya çalışılıyor. İşte bu noktada samimi duruşun, içten duruşun, gönülden sevmenin, kalbi bağlılığın önemi ortaya çıkıyor” diyerek samimiyetin kaybedilmeye çalışılan asıl değerimiz olduğuna vurgu yapan bir konuşma yaptı.



Program, Van İl Müftülüğü tarafından, il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar arasında düzenlenen, şiir yazma, kompozisyon yazma ve makale yazma yarışmalarında birinci olan kardeşlerimize ödüllerinin verilmesi ile son buldu. (Murat Dalgın, Hacı Yılmaz- İLKHA)