Müftüler `Kutlu Doğum` için toplandı

14-20 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası öncesinde Van`da görev yapan ilçe müftüleri ile istişare toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda gündeme ilişkin konular değerlendirildi.

VAN 10.04.2014 00:10:39 0
Müftüler `Kutlu Doğum` için toplandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van İl Müftülüğü’nün Yukarı Nurşin Okuma Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Van Müftüsü Nimetullah Arvas ve ilçe müftüleri katıldı.

Gündeme ilişkin konuların değerlendirildiği toplantıda konuşan Van Müftüsü Nimetullah Arvas, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ilk kez 1989 yılında kutlamaya başladığı Kutlu Doğum Haftası artık tüm halkımıza mal olmuş durumdadır. Toplumumuzun her kesimi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklerde bir araya geliyor” dedi.

kutlu doğum etkinliklerinde “Din nasihattir” konusu işlenecek

Kutlu Doğum Haftası’nın her yıl farklı bir tema ile kutlandığını söyleyen Müftü Arvas, “Din nasihattir” Hadis-i Şerifi ile ilgili çeşitli kaynaklara dayanan bir konuşma yaptı ve “Bu son derece önemli bir konu. Hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerde bu konunun tüm boyutları ile anlatılması büyük önem arz ediyor” dedi.

Toplantıda daha sonra, Kutlu Doğum Haftasında alınacak tedbirler ve diğer konularla ilgili istişare yapıldı. Ayrıca ilçe müftülerinin 01-06 Nisan tarihleri arasında katıldıkları “İlçe Müftüleri Kongresi” ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

(Murat Dalgın-İLKHA)