MÜDÜR YENİ UYANDI! VİDEO İZLE

SORUNLARI 20 GÜN GERİDEN TAKİP EDEN YETKİLİ...

VAN 10.06.2014 11:32:21 0
MÜDÜR YENİ UYANDI! VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00
Geçirdiği trafik kazası sonucu kolunda ve ayağında kırıklar oluşan Ziyaddin Arvas (40) isimli vatandaş, 6 gündür malzeme olmadığı gerekçesiyle ameliyat olmadığını iddia etmişti. Bunun üzerine Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, hasta yakınlarının hastalarını o günün vermiş olduğu sıkıntıyla, stresle hastaneden götürdüklerini söyledi.

Dr. Acar, “Bizim sağlık durumu açısından önemli olan kişinin sağlık hizmeti alıp almamasıdır. Kişi biraz sıkıntılı bir süreç geçiriyor, sonunda bir sağlık hizmeti alıyor, bu bizim için olumsuz bir yan değil, olumlu bir yandır.” dedi.

“Hasta yakınları hastaneden agresif bir şekilde çıkmak istiyorlar”
Dr. Acar, “Bölge hastanesinden aldığımız bilgilere göre, 23 Mayıs 2014 tarihinde başvuruyor ve kan şekeri biraz yüksek çıktığı için, endokrinoloji hekimi, konsültasyonununu istiyor. Endokrinoloji hekimi bakıyor hastaya ondan sonra ona bir test uyguluyor, mecburen bir gün o test ile geçiyor. Kan şekeri testi de yapıldıktan sonra, bazı kan şekeri takiplerinin ölçümleri için yine bekliyorlar. Yani bu sürede Mayıs 23’ünden 28’ine kadar olan süreçte özellikle kan şekerinin takibi için bekliyorlar. Bu sırada sarf malzemelerinin de talebi yapılıyor. Hastanede ameliyat malzemeleri için, ondan sonra aynı gün içerisinde yani 28’inin de endokrinoloji doktorunun da en son kararını söyleyecekken, hasta yakını diyor ki, artık biz çıkıyoruz, agresif bir şekilde çıkmak istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Bizim için önemli olan kişinin sağlık hizmeti alıp almamasıdır”
Acar, hasta yakınlarının sürekli hastane tarafından bilgilendirildiklerini söyleyerek, “Hastane tarafından “sizin işte endokrinoloji hekiminiz geldiği gibi ameliyatı yapılacak, ameliyat için uygundur dediği gibi ameliyatı yapılacak” diye bir bilgi veriliyor. Ancak hasta yakınları o günün vermiş olduğu sıkıntıyla, stresle hastaneden ayrılıyorlar. Bize gelen bilgi bu şekilde, durum bundan ibaret, daha sonra gittiği hastanede ameliyat oluyor. Bizim sağlık durumu açısından önemli olan kişinin sağlık hizmeti alıp almamasıdır. Kişi biraz sıkıntılı bir süreç geçiriyor, sonunda bir sağlık hizmeti alıyor, bu bizim için olumsuz bir yan değil, olumlu bir yandır. Tabi beklenilen hastanenin bize açıklaması, “kan şekerinin yüksek olması ve gerekli uzman hekimin konsültasyon raporunu beklediğimiz için biz ameliyate alamadık.” diyorlar. Bu da uygun bir açıklama, sonuçta sağlık hizmetinde bir kent, en uygun şartlarda hizmet vermek lazım. Ziyaddin Arvas beyin problemi bu şekilde.” diye konuştu.
Konuyla ilgili 20 gün geçmesinden sonra sağlık müdürünün açıklama yapması sorunlardan habersiz bir yönetici olduğu söylentilerine yol açtı...