Müdür Sünnetçioğlu’ndan, hasta ziyareti…

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Covid 19 nedeniyle S.B.Ü Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binası yoğun bakımında yatan hastalara ziyarette bulundu.

VAN 20.07.2020 14:29:13 0
Müdür Sünnetçioğlu’ndan, hasta ziyareti…
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Ziyaret esnasında hastaların durumları ve uygulanan tedavileri hakkında bilgi alarak tavsiye ve önerilerde bulundu.

   Dr. Sünnetçioğlu; Şuanda Yoğun bakımlarda yatmakta olan hastaların birçoğunun, Covid 19 için en riskli grup olarak tanımlanan 50 yaş üstü ve kronik hastalıkları olan vatandaşların oluşturduğunu, buna rağmen hastaların tedavi ve takiplerinin en iyi şekilde yapıldığını belirtti.

   Sünnetçioğlu, “Yaşlılarımızı bu hastalıktan ne kadar koruyabilirsek onların hastaneye ve Yoğun bakıma ihtiyaç duymalarını o kadar engellemiş oluruz” dedi.

               Özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olan insanların daha dikkatli olması gerektiğini belirten Sünnetçioğlu, “Unutmayalım ki yaş arttıkça risk de artıyor” dedi. Risk grubunda olmadığı halde kurallara uymayan kişilerin de bulaşın hızla ilerlemesine, dolayısı ile kendi yakınları olan risk grubundaki hastalara bulaştırma anlamında taşıyıcılık yaptıklarından dolayı bu kesimin kurallara sıkı sıkıya uymaları gerektiğini belirtti. Sünnetçioğlu: “Unutmayalım ki tedbirlere uyduğumuz ölçüde kendimizi ve sevdiklerimizi bu hastalıktan korumuş oluruz!” Uyarısında bulundu.

   Özellikle son günlerde yaşamın normalleşme süreci ile ilgili konuşan Sünnetçioğlu; “yeni normalleşme sürecinin pandemi öncesi normalleşmeden farklı olduğunu bu normalleşmenin belirli koşulları olduğunu belirtti. Ayrıca vatandaş olarak, kalabalık ortamlarda bulunmayalım, düğün, nişan, sünnet, askere uğurlama, taziye gibi toplu etkinliklerde bulunmamaya ve  ev ziyaretlerini bir süreliğine erteleme gayret edelim” dedi.

    Hastane çalışanlarının dilek ve önerilerini alarak, kolaylıklar diledi.