Mucit Sancar projesinin uygulanmasını istiyor

Van'da Tillolu Mucit olarak bilinen Zeynel Abidin Sancar, kaçak elektriğe karşı geliştirdiği projesinin uygulanması durumunda, ülkede 140 bin kişinin iş imkânı bulacağını söyledi.

VAN 13.10.2014 10:12:19 0
Mucit Sancar projesinin uygulanmasını istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
     
            Konu ile ilgili gazetemize konuşan Vanlı Mucit Sancar, "Benim geliştirdiğim proje uygulanırsa eğer, ülkede 140 bin kişiye iş imkanı sağlanacaktır. Yeni enerji alacak abonelerde, abone ücreti, bağlama ücreti ve de depozito talep edilmeyecektir. Bu ücretler aboneye hibe edilecektir" dedi. 
Van'da beş-altı yıldır kaçak elektriğe karşı geliştirdiği kablonun seri üretime geçmesi ve söz konusu projenin uygulanması için büyük çaba gösteren, sürekli kente gelen her bakana dosyalar sunan, valisinden, rektörüne kapı kapı dolaşan Zeynel Abidin Sancar, bir türlü projesini kabullendirmiyor. 

       "PROJEME DEĞER VERSİNLER"
          Defalarca VEDAŞ yetkilileri ile görüştüğünü ve sonuç alamadığını anlatan Sancar, "Bu projem sayesinde yeter ki aboneler benim kriterlerime uyum sağlasınlar. Bunu da devlet veya özel sektör vermiyor. Ben vereceğim. Bütün abonelerin büyük-küçük ayrımı yapmadan tükettikleri enerjinin ya bir kısmını ya da hepsini abonelere hibe olarak vereceğim. Enerji alacakları devletin alacağı bundan hiç  kimsenin itirazı olamaz. Bu enerjinin tüketim bedeli vatandaşın borcudur. Yalnız alacak tahsillerinin mevcut şekildeki sistemde ne devlete, ne de  sektöre yakışıyor. Devlet ve özel sektör o alacakları çok daha iyi bir şekilde tahsil edebilirdi ve vatandaşı daha fazla sıkmadan tahsil edilebilirdi. O zaman hem vatandaş rahat ederdi, hem de devlet alacağını son kuruşuna kadar almış olurdu. Ancak bugünkü durumda kalmazdı. Alacakların tahsilleri çoktan yapılmış olurdu. Burada hem devlet hem de özel sektör enerji borcu olan abonelerin üçü birden bu işi birbirlerini hiç üzmeden halledebilirdi. Yalnız bunu yapmak için devletin ve özel sektörün insan kaynaklarına ihtiyacı vardır. Bunu ancak insan kaynaklarıyla çözebilirler. Projenin temel amacı çeşitli cari açıkları kapatmaktır. Hem ülkemiz hem vatandaşımız kazansın. Her iki taraf da rahatlasın, unutmayın insan kaynakları bütün kaynakların kaynağıdır. Özel sektör demek kalite ve ucuzluk, hizmet, teknoloji, KDV demektir" diyerek, mutlaka projesinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.    

 Bölge: Bişar Ulutaş