MŞÜ 60 Yıllık Üniversitelerle Yarışıyor

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 2008 yılında kurulan Alparslan Üniversitesi’nin 60 yıllık üniversiteler ile birlikte diploma etiketi almaya hak kazandığını açıkladı.MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat ?

VAN 6.01.2014 18:41:07 0
MŞÜ 60 Yıllık Üniversitelerle Yarışıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 2008 yılında kurulan Alparslan Üniversitesi’nin 60 yıllık üniversiteler ile birlikte diploma etiketi almaya hak kazandığını açıkladı.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, “MŞÜ olarak diplomamızın Avrupa Birliği’ne aday olan ülkelerde geçerliliğine dair etiketi aldık. Avrupa Komisyonu bunu onayladı. Nereden nereye. Yani daha 3-4 yıllık bir geçmişe sahip olan Muş Alparslan Üniversitesi ile 50 yıllık, 60 yıllık bir üniversite aynı anda diploma erkini kazanıyor” dedi.

Büyük düşünerek hareket ettiklerini vurgulayan Rektör İnanç, “Bu anlamda büyük düşünmek gerekiyor. Hiç kimse bir başkasına mahkum değildir. Üniversitenin görevi fiziksel mekanlarını oluşturup, hatırı sayılır düzeyde bölüm açıp öğrenci, hoca getirmektir. Bundan sonra bunları burada tutmak çarşının görevidir, o ilin halkının görevidir. Gereken saygıyı, hizmeti gösterecekler ki burası bir öğrenci için vazgeçilmez bir il olsun. Diplomamızın Avrupa Birliği'ne aday olan ülkelerde geçerliliğine dair etiketi aldık. Avrupa Komisyonu bunu onayladı. Muş Alparslan Üniversitesi ile 50 yıllık, 60 yıllık bir üniversite aynı anda diploma erkini kazanıyor. Muş Alparslan Üniversitesi esas görevi olan sorumluluğunu yerine getirmekle birlikte asıl mücadelesini Muş’un dışında veriyor” dedi.

Muş’un Türkiye’de ve uluslararasında bir ağırlığı olduğuna dikkat çeken İnanç, “Uluslararası düzeyde hatırı sayılır bir düzeydeyiz. Bizim şu anda kullanamayacağımız kadar Avrupa Birliği fonlarımız var. Üniversite bir lisenin devamı gibi düşünülmedi burada. Bizim kampüsümüz Türkiye’deki model kampüslerin başında gelir. Burada birçok üniversitede yapılan dört duvar, dört çizgi mimarisi uygulanmıyor. Burada çok zor projeler uygulanıyor. Çünkü biz Muş’un geleceğini imar ettiğimizin farkındayız. Bu il ya tarım ya da hayvancılıkla ilgili bir il olacak ya da bu il çok güzel bir üniversite şehri olacak. Burası çok güzel bir üniversite şehri olabilir. Muş öğrenci kentidir. Ucuzdur, rahattır. Bunun çarşı tarafından desteklenmesi gerekiyor. Bu şekilde baktığımızda Muş Alparslan Üniversitesi olarak geride bıraktığımız 4 yılda 150 bin metrekareden fazla kapalı mekan ürettik. Çukurova Üniversitesi, Türkiye’nin ilk 11’i arasında bulunuyor. İnanın oradaki toplantı salonu bizim toplantı salonumuzdan iyi değil. Bizim burada yapmış olduğumuz Kongre Kültür Merkezi gerçekten Türkiye’de çok nadir örneği olan bir merkez olacak. Bu merkez bittiğinde üniversite bu merkezin yüzde 30’dan fazlasını kullanmayacak. Ama biz bu projelerimizi yaparken bugünü düşünmedik. Biz gelecek 20 yılda üniversitenin ihtiyaçlarını düşündük. Bu mekanları şu anda çok fazla kullanamayacağız ama gelecek 20 yılda çok farklı olacak” şeklinde konuştu.

Muş Alparslan Üniversitesi Kalkındırma ve Dayanışma Vakfı’nın (MŞÜ-KADAV) 50 başarılı öğrenciye burs vereceğini de açıklayan Rektör İnanç, “Vakıf, 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde üniversitemizin akademik ve idari personeli tarafından yapılan bağışlar neticesinde oluşturulan vakıf bütçesinden üniversitemizde öğrenimini devam ettiren en fazla 50 başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenciye burs verecek” dedi.