Modern Okulu Başbakan Açacak

Van'da depremde ağır hasarlı olduğu için yıkılan Van Merkez İmam Hatip Lisesi'nin yerine, bölgenin en büyük ve en farklı projeye sahip okulu inşa edildi. 15 milyon 815 TL'lik okul, 600 kişilik pansiyon kapasitesine sahip.

VAN 24.10.2013 11:44:02 0
Modern Okulu Başbakan Açacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bitişik nizam olarak inşa edilen okulun bünyesinde, 360 kişilik spor salonu, 450 kişilik konferans salonu, 6 adet laboratuar ve 33 derslik yer alıyor. Görkemli yapısı ve Osmanlı Kapısı ile dikkat çeken okulun açılışını Cumartesi günü Başbakan Erdoğan yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından YTY Firması'na yaptırılan ve Kız İmam Hatip Lisesi olarak hizmet verecek olan modern okul, geniş ve ferah görünümünün yanı sıra, haşmetli görüntüsüyle herkesin beğenisini kazanıyor. Okulun tüm eksikliklerinin giderilmesi için son kontrolleri yapan YTY Firması Sahibi Abdurrahman Yörük, böylesine muhteşem bir okulu alınlarının akıyla teslim etmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Van'da Ekim ve Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından kentte ağır hasarlı olduğu için yıkılan yüzlerce okuldan biri de Van Merkez İmam Hatip Lisesi oldu. Yıkılan bu okulun yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 milyon 815 TL'ye YTY Firması'na yaptırılan ve farklı projesiyle dikkat çeken yeni okul, Van'ın eğitimi için büyük bir yatırım olarak değerlendiriliyor.

TOPLAM KULLANIM ALANI 16 BİN 469 METREKARE
Okulun inşaatından sorumlu olan ve YTY Firması bünyesinde çalışan İnşaat Mühendisi Anıl Akköprü, söz konusu okul projesinin bölgede ilk olma özelliği taşıdığını ifade etti.

6 Mart 2013 tarihinde okulun kazısına başladıklarını anlatan İnşaat Mühendisi Anıl Akköprü, okul inşaatının toplam kullanım alanının 16 bin 769 metrekare olduğunu söyleyerek, "Söz konusu okulumuzun inşaatına 6 Mart 2013 tarihi ile başladık. Okulu YTY İnşaat Firması olarak yaptık. Okul toplamda 10 dönümlük bir arsa üzerine yapıldı. Yapı bölümlerini çıkardığınızda yeşil alan için de 4 dönümlük bir alan kalıyor" dedi.

Okulun özelliklerinden söz eden Akköprü, "33 derslik, 6 laboratuar, 360 kişilik spor salonu, 450 kişilik konferans salonu, 600 kişilik pansiyon ve yine açık spor salonu ile bölgenin en büyük ve en farklı projesine sahip bu okul ilimiz için büyük bir yatırımdır" şeklinde konuştu.

Okulun bitmesi için YTY Firması Sahibi Abdurrahman Yörük'ün büyük özverilerde bulunduğunu anlatan Anıl Akköprü, YTY Firması Sahibi Abdurrahman Yörük'ün sürekli çalışmaları denetlediğini dile getirdi.

"BÖYLESİ OKULLAR Van İÇİN BÜYÜK ŞANS"
Projenin kompleks olarak bölgenin en farklı projeye sahip ve en büyük okulu olduğunu anlatan Akköprü, "Böyle bir okulun
Van'a yapılması biz Vanlılar açısından büyük bir şanstır" diye konuştu.

Van'ın yer altı su kaynağı olarak bilinen tarihi kehrizlere sahip bir şehir olduğunu hatırlatan İnşaat Mühendisi Anıl Akköprü, bu durumun okul inşaatında kendilerine büyük sıkıntı çıkardığını ifade etti. Akköprü, "İnşaatın kazısına ilk başladığımızda nerdeyse bir insan boyunca suların fışkırdığını gördük. Sonra bu suyun kehriz suyu olduğunu öğrendik. Bildiğiniz gibi Urartular döneminde yerin 10-20 metre altında kanallar açılmak suretiyle ve yer altı sularından yararlanmak için kehrizler yapılmış ve bu su çok uzun yıllar kullanılmıştır. Günümüzde bu kehrizler bir bir kapandı, ancak belli bölgelerde hala bu sular bulunuyor. İşte bu kehriz suyu yüzünden işlerimiz biraz gecikti. Tahliye yolları açarak ve okulun zeminini sağlamlaştırarak inşaatımıza başladık. Zemindeki bu sorun olmamış olsaydı işimiz çok daha erken bitebilirdi" dedi.

YTY Firması Sahibi Abdurrahman Yörük ise, böylesi projelerde uygulayıcı firma olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Cumartesi günü Başbakan Erdoğan tarafından açılacak böylesi muhteşem bir okulu alnımızın akıyla teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. İlimize ve ülkemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi- Bişar Ulutaş