‘Modern kente yakışmıyor'!

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES^İŞ) Van Şube Başkanı Naif Balandı, mahalle aralarındaki ahırların şehrin ahengini bozduğunu ve bu duruma bir çeki düzen verilmesi gerektiğini belirtti.

VAN 11.02.2013 11:24:15 0
‘Modern kente yakışmıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükşehir olan Van’a mahalle aralarındaki ahırların yakışmadığını ve bu sorunun çözümü için de biran önce çalışmalara başlanması gerektiğini hatırlatan Balandı; “Bu sıkıntının çözümü konusunda ilk önce Valilik ve Belediye adım atmalıdır. Bu sorun işbirliği çerçevesinde çözülebilir” dedi.
Sivil Toplum Örgütlerinin de bu önemli soruna kayıtsız kalmaması gerektiğini söyleyen Balandı; “Bu sorun hepimizin sorunu. Kimse sorumluluktan kaçmamalı. Özellikle Valilik ve Belediye işbirliği çerçevesinde ahırlar sorununu masaya yatırmalı ve yapılacaklar için adım atmalı. Bizler de üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. Amacımız bu kente hizmetse bunun gereğini yerine getirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Mahalle aralarındaki ahırların varlığının vatandaşı rahatsız ettiğine değinen Balandı; “Bu durum modern bir kente yakışan durum değildir. Özelliklye yaz aylarında çekilmez bir hal alan ahırların mutlaka şehrin dışında belirlenecek olan bir alana taşınması gerekiyor. Bunu yaparken de elbetteki besicilerimiz de mağdur edilmemeli.

Belirlenecek olan alanın alt yapısı yapıldıktan sonra modern ahırlar yapılmalı. Besicilerimiz de desteklenmeli ve hayvancılık da daha modern şartlarda yapılmalı. Böyle olursa hem kent, hem besicilerimiz kazanmış olur” şeklinde konuştu.
Haber: Umut TARHAN