Mobil Sağlık Aracı' Çatak’ta hizmet verdi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hizmete alınan 'mobil sağlık aracı' sağlık taraması hizmetlerini sürdürüyor. Daha önce Saray ilçesinde sağlık taraması hizmeti verilirken, mobil sağlık aracının ikinci dura?

VAN 10.10.2016 17:44:49 0
Mobil Sağlık Aracı
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı Çatak ilçe merkezinde ve köylerinde 12 kişilik sağlık ekibi ile üç gün boyunca sağlık hizmeti verdi.

   Hizmet veren sağlık aracına özelikle kadınlar ve çocuklar yoğun ilgi gösterirken üç gün boyunca yüzlerce vatandaş sağlık taramasından geçirildi. Doktor, diş hekimi, hemşire, lobarant ve sağlık memurlarının olduğu sağlık ekibi burada yurttaşlara muayene, tahlil, tetkik ve girişimsel müdahaleler ile beraber diş muayeneleri yaptı.

   Büyükşehir Belediyesi, tarafından ilçede bir olarak yapılan bu hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar yapılan bu çalışmanın ilçede bir ilk olduğunu ve bu hizmetin çok önemli olduğunu söyledi.

   Yine mobil sağlık aracı, ilçede ve köylerde talepler doğrultusunda dijital röntgen, dijital mamografi, ultrasonografi, hemogram, biyokimya ve hormon cihazları, laboratuar, genel muayene odası, ağız-diş kliniği, jinokolojik muayenelerinin yanı sıra, acil müdahale edilmesi gereken hastalara da sağlık hizmeti verdi.

    Tarama sırasında kronik hastalığı olan hastaların tedavileri düzenlenerek gerekli olan hastalar ilgili uzmanlık dallarına yönlendirildi. Büyükşehir Belediyesi'nin mobil sağlık aracı bütün ilçe ve kırsal mahallelerde bu hizmetlerine devam edecek.Bölge Gazetesi Haber Merkezi