MOBESE direkleri bir bir yenileniyor

Van'da şehrin belli bölgelerinde bulunan ve MOBESE olarak bilinen kamera sistemleri bir bir yenileniyor. Geçtiğimiz hafta Van'da çıkan olaylarda birçok direk göstericiler tarafından tahrip edilmiş, bazıları tamamen yerinden sökülmüş ve pa

VAN 13.10.2014 10:10:46 0
MOBESE direkleri bir bir yenileniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
      
         Suriye'nin Kobani kentindeki IŞİD saldırılarının protesto edildiği ve büyük olayların yaşandığı ülkenin bazı şehirleri ve Van'da, göstericilerin en fazla tahrip ettiği yerlerden biri de caddeleri yukarıdan kuşbakışı gören MOBESE direkleri oldu. 

          Van'da da birçok caddedeki kameraların bulunduğu direklere ip bağlayan ve birçok kişi ile söz konusu direkleri sallama sistemiyle yerinden söken göstericiler, kameraları tek tek kırıp polise atmıştı. Caddelerdeki birçok direk yenilenerek yeniden eski yerlerine monte edildi ve belli bir yüksekliğe kadar betonla örüldü.   Söz konusu MOBESE direkleri, olaylar sonrası bile birçok sorunun çözümünde aydınlatıcı bir unsur olarak dikkat çekiyor. 

                Öte yandan bazı MOBESE kameralarının bulunduğu direkler ise eğik vaziyette bekliyor. Bunların da en kısa sürede onarılacağı veya yenileneceği ifade ediliyor.

    Bölge: Fahrettin Yiğit