MİT fark etti ve 8 kişiyi geri gönderdi

Milli İstihbarat Teşkilatı'nda hareketlerinden şüphelenilen 8 kişinin kurumla ilişiği kesildi.

VAN 16.02.2014 10:39:26 0
MİT fark etti ve 8 kişiyi geri gönderdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

MİT daha önce kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve güçlü iletişim tesis edilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nden aralarında emniyet müdürü, komiser, başkomiser gibi farklı rütbelere sahip 10 kişilik personel alımı yaptı. Alınan kişiler teknik uzmanlıkları sebebiyle MİT'e geçici olarak görevlendirildi. Ancak zaman içinde bu kişilerden 8'inin çalışmalarından şüphelenildi. 10 kişilik ekip incelemeye alındı ve teşkilatın çıkarları ve gündemi doğrultusunda çalışmadıkları tespit edildi. 8 emniyetçinin teşkilat ile ilişkisi kesildi ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne iade edildi.

MİT'in kendi içinde inceleme yapmasında, Adana'da TIR'ların durdurulması ile başlayan sürecin etkisi olduğu öğrenildi. Her gün yüzlerce TIR'ın geçtiği yolda, MİT'in gizlilik içinde yürüttüğü operasyondaki TIR'ların savcılar tarafından elle konulmuş gibi bulunması teşkilat içinde "köstebek" olduğu düşüncesini güçlendirdi.

SIRA ÜST KADEMEDE

Emniyetçilerle başlayan inceleme sürecinin derinleştirileceği öğrenilirken, MİT'in kendi içinde ülkenin çıkarları ve teşkilatın hedefleri dışında çalışan tüm yapılardan arındırılması konusunda kararlı olunduğu belirtildi. MİT'teki bilgilere göre incelemenin daha üst görevlerde bulunan isimlere kadar ilerleyeceği öğrenildi.

TIR ETKİSİ DEVAM EDECEK

TIR operasyonu sonrası MİT'te kurum içindeki soruşturmalar devam edecek. Şüpheli bulunan ortak çalışanlar birimlerine iade edilecek. Paralel olaylarla ilgisi tespit edilen MİT personeli ise görevden alınacak.

Kaynak: Takvim