Mısır'daki idam kararlarına tepki

Mısır'da idam kararlarına bir tepki de AK Parti Van Edremit İlçe Başkanı Handan Fidan'dan geldi.

VAN 29.04.2014 17:18:10 0
Mısır
Tarih: 01.01.0001 00:00
Fidan yaptığı açıklamada; "Mısırda darbe karşıtı olarak idam kararı verilen 638 kardeşimizin daima yanında olacağız. Sisi kendi çıkarları için sadece Mısır vatandaşlarına değil tüm dünya için idam kararı verdirmiştir. Bu katliama asla sessiz kalmayacağız. Bu katliamlar karşısında susan dilsiz şeytandır." dedi.
Medeniyet göstergesi olarak kendini gösteren Avrupa Birliği'nin mazlum çığlığı duymamasından şikayet eden Fidan; "CNN'de 24 saat gezi olaylarını canlı yayında sunan gazeteci olarak kendini tanıtan zatlar neden bu zulmü görmezsiniz? Ülkemizdeki barış ortamını bozmak için Türkiye'nin iç işlerine kadar karışmaya çalışan sömürge devletleri neden bu katliamı görmezsiniz? İslam devletleri üzerinde oynan bu büyük oyuna seyirci kalmayın" ifadelerini kullandı.
Fidan açıklamasının devamında; "ABD'nin sadece kendi çıkarları için sözde barış götürdüğü ülkelerde katliamları görüyoruz. ABD kendi tarihinde bir ilk yapmalı ve Mısır'da yapılan bu idam karına tepki göstermeli. Açıkları konuşmak gerekir se kimlerden medet umuyoruz bizleri, İslamiyeti yok etmeye çalışan bir sistemden yardım bekliyoruz. Asıl olması gereken İslam devletlerinin bu zulme bir dur demesidir. Bizler iyi gün dostu istemiyoruz, bizler kardeş istiyoruz, bizler huzur istiyoruz, bizler barış istiyoruz. Adaletin var olduğu, barışın hüküm sürdüğü bir dünya istiyoruz. Annelerin gözleri önünde evlatlarını, kadınların karşısında eşlerinin, çocukların gözleri önünde anne ve babalarının öldürülmediği bir dünya istiyoruz. Hiç yoktan susuyorlar ama biz susmayacağız, bir acıyı hissedebilmek için yaşamamız gerekmiyor, görmemiz yeter. Bugünkü çağda böyle cezalar olacak şey değil. Mısır'ın kalkınmaya ihtiyacı var. Umarım bu cezalar uygulanmaz ve cezalar kaldırılır." dedi.
Ayrıca Fidan tüm İslam âlemini birleşmeye ve zulüm karşısında sessiz kalmamaya davet etti.


Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -