MİNİKLER GAZETEMİZİ RENKLENDİRDİ

Çınar Koleji Beyaz İnciler Sınıfı minik öğrencileri Van Olay Gazetesini ziyaret ederek, gazetecilik ve gazetenin hazırlanması hakkında bilgi aldı.

VAN 18.11.2015 11:52:03 0
MİNİKLER GAZETEMİZİ RENKLENDİRDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Çınar Koleji Beyaz İnciler Sınıfı minik öğrencileri Van Olay Gazetesini ziyaret ederek, gazetecilik ve gazetenin hazırlanması hakkında bilgi aldı.


Yılmaz Sönmez/Van Olay

Çınar Kolejleri 6 yaş grubu Beyaz İnciler Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Özlem Metin, gözetiminde Van Olay Gazetesini ziyaret etti.

Minik öğrenciler gazetemiz yetkililerinden Ömer Faruk Arslan ve gazete personeli tarafından konuk edildi. Yetkili Arslan ile bir süre sohbet eden minik öğrenciler, gazetecilik hakkında hazırladıkları soruları yönelterek cevap aldı.

Yaptıkları kısa soru-cevabın ardından, gazetemizin haber merkezini ziyaret eden minikleri, gazete çalışanları karşıladı. İlk olarak gazetemiz site editöründen bilgi alan öğrenciler, daha sonra gazete muhabirinden haber hazırlanışı ve muhabirlik konusunda bilgi aldı. 

Minikler, gazetenin grafik tasarım bölümünü gezdi. Burada Yazı İşleri Müdürü Sedat Karatay tarafından gazetenin basıma hazırlanış kısmı olan dizgi ve grafik çalışmaları anlatılırken, minikler sordukları ilginç sorularla gazete çalışanlarına renkli anlar yaşattı.

“YAPTIĞIMIZ ZİYARET VERİMLİ GEÇTİ”

Ziyaretin öğrenciler tarafından çok verimli geçtiğini bildiren öğretmen Metin, “İletişim konusunu işlediğimiz bu günlerde öğrencilerimizle birlikte Van’da yayın yapan yerel gazeteleri ziyaret etme kararı aldık. Öğrencilerin gazetecilik ile ilgili merak ettiklerini, yerinden görmelerinin daha faydalı olacağını düşündük. Bu ziyareti yerinden yaptığımız için öğrenciler açısından daha verimli geçtiğini düşünüyorum. Öğrencilerin gözlemleyerek gazetenin hazırlanış aşamalarının görmeleri daha etkili olacaktır.” diye konuştu.

Son olarak, gazetemizin matbaa bölümünü gezen minik öğrenciler, burada gazete basımını ilgi ve hayretle izleyerek konuyla ilgili matbaa çalışanına çok sayıda soru yöneltti. Minikler, kendilerine yapılan ikram ve hediyelerden sonra teşekkür ederek gazeteden ayrıldılar.









Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ