MİNİK ÖĞRENCİLER CAMİYLE TANIŞTI

Van Cami-Der bünyesinde faaliyet gösteren Yarım Elma Çocuk Bahçesi tarafından, minik öğrenciler için yılsonu etkinliği kapsamında “Cami Çocuk Buluşması” programı gerçekleştirildi.

VAN 28.08.2017 18:58:28 0
MİNİK ÖĞRENCİLER CAMİYLE TANIŞTI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cami Eğitim ve Dayanışma Derneği (Cami-Der) bünyesinde faaliyet gösteren Yarım Elma Çocuk Bahçesi 6-12 yaş aralığındaki 40 öğrenci, öğretmenleri eşliğinde yılsonu etkinliği kapsamında cami ziyaretinde bulundu. 

07 Temmuz- 09 Eylül 2016 tarihleri arasında Kur’an-ı Kerim, Hadis, Fıkıh ve Dini Değerler Eğitimini tamamlayan minik öğrenciler “Cami Çocuk Buluşması” programı kapsamında kurs hocaları gözetiminde Yukarı Nurşin Camisini ziyaret etti.

Yarım Elma Çocuk Bahçesi Kurs Yöneticisi Şermin Türk tarafından öğrencilere, cami içi ve mekânları hakkında bilgiler verildi. Türk, cami içerisinde bulunan minber, vaaz kürsüsü, hünkâr mahfili ve müezzin mahfili hakkında da minik öğrencilere bilgi verdi.

Öğrencilere verilen bilgilerin ardından, hep birlikte saf tutan öğrenciler öğle namazının farz namazını cemaatle kıldı.
Kılınan namazın ardından etkinlikle ilgili İLKHA’ya bilgi veren Türk, yaz döneminde özellikle namaz ibadeti üzerinde durulduğunu belirterek, “Programımız Temmuz ayının başında başladı.

Yaz dönemi 2 aylık bir süreçten ibarettir. Çocuklara Kur’an-ı Kerim, fıkıh, akaid ve adap konularında ders veriyoruz. Özellikle namaz bilinci, abdest bilinci, fıkıh konuları işleniyor. Yaz dönemi biraz daha namaza yöneliktir. Bu programımız da bunun bir sonucu olarak ortaya çıktı.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI CAMİYLE TANIŞTIRMAK İSTEDİK”

Namaz ve abdest ibadetini çocuklara ayrıntılı bir şekilde öğrettiklerini dile getiren Türk, bu etkinlikle de çocukları camiyle buluşturmak istediklerini söyledi.

Türk, “2 aylık süreçte Kur’an-ı Kerim, fıkıh, akaid ve adap dersleriyle birlikte, namaz ve abdest eğitimi ayrıntılı bir şekilde işlenerek öğretildi. Bunun sonucunda çocuklarımızı camiyle tanıştırmak istedik. Burada Rablerine bilinçli bir şekilde secde yapmalarını istedik.” diye konuştu.

Yaz döneminin son bulmasıyla birlikte, okulların açılmasıyla kış dönemi eğitimlerinin başlayacağını bildiren Türk, sözlerini şöyle tamamladı: “Yarım Elma Çocuk Bahçesi kış döneminde 4-6 yaş çocuklara hitap ediyor. Kur’an-ı Kerim, hadis, fıkıh, akaid ve adap dersleri işleniyor. Yaz döneminde de yine aynı şekilde okul yaşını alıyoruz. Kış dönemi eğitimlerimiz inşallah okulların açılmasıyla birlikte başlayacaktır.”

“Cami Çocuk Buluşması” programı sonrası Kur’an-ı Kerim, Hadis, Fıkıh ve Dini Değerler Eğitimini tamamlayan öğrencilere yılsonu başarı belgesi ile birlikte çeşitli hediyeler verildi. 
MİNİK ÖĞRENCİLER CAMİYLE TANIŞTI
 Yılmaz Sönmez/Vanolay