Minibüsçülerden indir-bindir talebi

Van'da yolcu taşımacılığı yapan minibüs kooperatiflerinin başkanları, belediyeden 'indir-bindir' talebinde bulundular.

VAN 28.04.2014 18:25:58 0
Minibüsçülerden indir-bindir talebi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yaklaşık 20 minibüs kooperatifinin ortak yaptığı basın açıklamasında, halk otobüslerinin kendi güzergâhlarına verilmesine tepki gösterdi. Ayrıca kendilerine indir bindir hakkının verilmesi talebinde bulundular.

Memur-Sen ve minibüs kooperatifleri, minibüs durağında yaptıkları ortak basın açıklamasında; deprem döneminde ve zor dönemlerde kurdukları kooperatiflerinin güzergâhlarına bugün halk otobüsü verilmesinin haksızlık olduğunu, verilecekse de indir, bindir hakkının da kendilerine verilmesini istediler.

“Kooperatifi kurduğumuz zaman gidecek yolumuz yoktu”

Yaklaşık 20 minibüs kooperatifi adına açıklama yapan Memur-Sen TOKİ 64 nolu Kooperatif Başkanı İdris Takva, “Yetkililere soruyorum, mülki amirlerimize soruyorum, biz kooperatif olarak bu sıkıntıları götürdüğümüz zaman 2-3 yıl zarfında belediye nerdeydi? Halk otobüsü ulaşımı sağlayan 2 Nolu kooperatif ‘M’ plakası diye nitelendirdiğimiz nerdeydi? Neden bir tane çıkıp demedi ki ben oradaki insanların mağduriyetini gidereyim. Bir halk otobüsü göndereyim? Hatta yolumuz bile yoktu. Biz yine oradaki insanları mağdur kalmasın diye bunu götürdük, bu güne kadar getirdik.” şeklinde konuştu.

“Hakkımızın verilmesini istiyoruz”

Gün içerisinde bir yolcu ile gidip geldiklerini belirten Takva, “Biz o sıkıntılı dönemde kooperatifler olarak soruyoruz. Neden bizi korsanlıkla suçlamıyordunuz? Neden bize kooperatif kurdurttunuz? Neden biri bana demedi ki sen bir korsansın? Çünkü o zaman zorluk vardı, yollar yoktu, yolcu yoktu. Bizim sabah ve akşam bir yoğunluğumuz var, gün içerisinde bir yolcuyla gidip bir yolcuyla geliriz. Biz kooperatifler olarak hiçbir şekilde Halk otobüsüne karşı değiliz. Biz sadece diyoruz ki, kooperatif olarak bu sıkıntıları bedenen ve ruhen katlandıysak, halk otobüsü geldiği vakit bize de indir, bindir hakkını verirseniz, başım gözüm üstüne memnuiyetle kabul ederiz. Bu yapılmadığı sürece kesinlikle biz bunu kabul etmeyeceğiz.” dedi.

Diğer kooperatif başkanları ise yollarda vatandaş saatlerce beklediklerini, kendilerine yolcu almak yasak olduğunu, o güzergâhta çalışan otobüslerin dolu geldiğinden yolcu alamadığını ifade ettiler. Öncellikle sorunun çözülmesini ve kendilerine indir, bindir hakkının verilmesini istediler. (Hacı Yılmaz-İLKHA)