MİLLİ GAZETE: REZALETİN FOTOĞRAFI

'Bir Müslüman, Yahudi ve Hıristiyanla nasıl dua eder!'

VAN 10.06.2014 11:59:01 0
MİLLİ GAZETE: REZALETİN FOTOĞRAFI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Milli Gazete'nin bugünkü manşet haberinde Vatikan'da Papa'nın dua etmesini eleştirdi. Papadan medet umulmasını sert bir dille eleştiren Milli Gazete Müslüman ülkenin liderlerini topa tuttu.


Dünyanın dört bir yanına yayılan ve 2 milyarlık nüfusa ulaşan İslam dünyası, kangrene dönüşmüş İsrail zulmüne sessiz kalıp kendi meselesi olan Filistin’e bir çare üretemezken; 0.44 km²’lik Vatikan’dan ve onun Papasından medet umuluyor. Buna rezalet denmez de ne denir ki?!

İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu yoruma gerek bırakmaksızın anlatan manidar bir fotoğraf karesi bu… Müslümanlar, Filistin’de yıllardır kanayan yaraya pansuman olamayınca ortaya böyle garabet görüntüler çıkmaya başladı. Müslümanlar milyarlarla ifade ediledursun, bir karış toprağa sahip İsrail ve bir kasaba kadar küçük Vatikan, ‘devasa ama güçsüz’ Müslüman ülke yöneticilerinden rol çalıyor. Nerede İslâm dünyasının ‘lider’i, nerede bir buçuk milyar Müslümanın iradesi, imanı, cesareti!? Allah’ın ipine gerektiği gibi sarılmayan İslâm âlemi, bunun bedelini dünyanın kanını emen Hıristiyanların lideri Papa ve Orta-doğu’nun vampiri İsrail’den medet umarak ödüyor. Yalnız ve biçare bıraktığımız Filistin davası bu fotoğraflarla bize nasıl bir çıkmaza saplanıldığını hatırlatıyor.

Ey iman edenler!

“Allah, din hususunda sizinle savaşmış, sizi yurdunuzdan çıkarmış ve çıkarılmanıza destek vermiş kimselere yakınlık göstermenizi yasaklar. Kim onlarla dost olursa işte zalimler onlardır.” (Mümtehine/9)

Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik âleminin lideri Papa Franciscus’un girişimiyle Vatikan’da İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Fener Rum Patriği Bartholomeos’un katılımıyla Ortadoğu’da barış için tarihi dua zirvesi yapıldı. Vatikan’da akşam saatlerinde buluşan liderler, tören alanına bir minibüsle birlikte geldi. Müzik dinletisiyle başlayan törenin ilk bölümünde, Yahudilik, Hıristiyanlık inancı ve İslâm dinine, dünyaya geliş sırasına göre dualar için sırayla zaman ayrıldı. Muharref kitaplarla Kur’an-ı Kerim’den aynı anda “barış kesitleri” adı altında mesajlar aktarılması ise apayrı bir skandal olarak kayıtlara geçti. Bu mesajla Kur’an-ı Kerim, muharref kitaplarla aynı kefeye konulmaya çalışıldı.

Papa 6. Paulus, Vatikan’da Kadıköy Metropoliti Meliton’un ayaklarını öpmüştü

Papa’nın elini öpmesi Patrik’i gururlandırdı


Papa’nın “kutsal topraklar” ziyaretinde kendisinin elini öptüğü anımsatılan ve bunu nasıl değerlendirdiği sorulan Bartholomeos, bunu beklemediğini söyledi. Bartholomeos, “Çok duygulandım. Bunu beklemiyordum tabii. Papa’nın mütevazı bir insan olduğunu biliyordum. Sembolik jestler yaptığını biliyordum ama tabii bu kadarını tahmin etmiyordum” dedi. Patrik Bartholomeos, “1975’teydi sanırım, dönemin Papası 6. Paulus, Vatikan’da benim manevi pederim Kadıköy Metropoliti Meliton’un aniden ayaklarını öptü. Diz çöktü ve o an İstanbul Patrikhanesi’nin temsilcisi olan Meliton’un pabuçlarını öptü. Biliyorsunuz Haçlı Seferleri, Şark kilisesine biraz zarar verdi. Bundan ötürü özür dilemek istediler. Sembolik jest. Biz de bunu takdir ediyoruz.”

Osmanlı gibi bir lider devletten ve Osmanlı padişahları gibi bir liderden yoksun Müslüman milletler milyarlarla ifade ediledursun, bir karış toprağa sahip İsrail ve bir kasaba kadar küçük Vatikan ‘devasa ama güçsüz’ Müslümanları çaresiz bıraktı. Nerede İslâm dünyasının ‘lider’i, nerede bir buçuk milyar Müslümanın iradesi, imanı, cesareti!? Allah’ın ipine gerektiği gibi sarılmayan İslâm âlemi, rezaletinin bedelini dünyanın kanını emen Hıristiyanların lideri Papa ve Ortadoğu’nun vampiri İsrail’den medet umarak ödüyor. Adam olana, Müslüman olana bu rezalet yeter de, artar!

Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik âleminin lideri Papa Franciscus’un girişimiyle Vatikan’da İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Fener Rum Patriği Bartholomeos’un katılımıyla Ortadoğu’da barış için tarihi dua zirvesi yapıldı. Vatikan’da akşam saatlerinde buluşan liderler, tören alanına bir minibüsle birlikte geldi. Müzik dinletisiyle başlayan törenin ilk bölümünde, Yahudilik, Hıristiyanlık inancı ve İslâm dinine, dünyaya geliş sırasına göre dualar için sırayla zaman ayrıldı. Bu üç semavi inanca mensup din adamları, muharref kitaplardan ve Kur’an-ı Kerim’den barışla ilgili kesitler aktardı.

Yahudilik’te Zebur’dan ayetler okunurken, sıra Hıristiyanlığa geldiğinde Fener Rum Patriği Bartholomeos Yeşaya kitabından bir bölümü okudu. Son olarak gelen İslâmiyet bölümünde de İmam Jamal Abu Alhnoud Kur’an-ı Kerim’in Bakara Suresi’nden ayetler okudu. Bu olay, Vatikan’da ilk kez Kur’an-ı Kerim’in okunması olarak da ayrıca tarihe geçti.

Bir müslüman, yahudi ve hıristiyanla nasıl dua eder!

Müslüman ülkeler ve halkların yalnız bıraktığı boynu bükük Filistin öyle çaresiz hale geldi ki, kâfirden, İslâm’ın ve Müslümanların ezeli ve ebedi düşmanlarından medet umar, hatta onlarla birlikte ‘dua etmek’ saçmalığına bile girişir hale geldi. Nasıl olur da bir Müslüman, aynı Yaratan’a inanmayanlarla birlikte dua eder!? Bu itikat bozukluğu mudur, çaresizliğin düşürdüğü bir saçmalık mıdır!?

Üç semavi dinden aktarılan bölümlerin ardından tarihi dua zirvesine ev sahipliği yapan Papa Franciscus başta olmak üzere sırasıyla İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “kutsal topraklar”da sözde barış için dua etti. İlk konuşmayı yapan Papa Franciscus, Peres ve Abbas’a dönerek, bu zirveye katıldıkları için teşekkür ederken, böylesi önemli misafirleri beraber ağırlama teklifini kabul ettiği için Fener Rum Patriği Bartholomeos’a da ayrıca şükranlarını sundu.

“Tanrım, şimdi bize yardım et. Bize rehberlik et ve barışı bize bağışla. Gözlerimizi aç ve ‘bu kadar savaş yeter’ de” ifadeleriyle barış temennisinde bulunan Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa, “Umarım bu buluşma, bölen şeylerin üstesinden gelme arayışında yeni bir yürüyüşün başlangıcı olur” ifadesini kullandı.

Papa, barışı sağlamanın zorluğuna dikkati çekerek, “Barış yapmak, savaşmaktan çok daha fazla cesaret ister. ‘Buluşmaya evet, çatışmaya hayır, diyaloğa evet, şiddete hayır, müzakerelere evet, düşmanlıklara hayır, anlaşmalara saygılı olmaya evet, provokasyonlara hayır’ demek cesaret ister” diye konuştu.

Katilden barış masalları!


Filistin topraklarını ele geçirmek ve Mescid-i Aksa’yı yıkarak bölgeyi tamamen Yahudileştirme planı uğruna Filistinli Müslümanları on yıllardır katleden ve sistematik bir soykırıma tabi tutan İsrail, dünya ile dalga geçer gibi bir de barış mesajları veriyor, güya barış için çaba sarf ettiklerini iddia ediyor. Askeri ve siyasi kariyeri boyunca kadın, çocuk, yaşlı demeden Müslümanları katleden 91 yaşındaki terörist İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres trajikomik ifadeler kullanarak “Hayatım boyunca barış için hareket ettim,” dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Peres de böyle bir buluşmayı sağladığı için Papa’ya teşekkür ederek, “İki halk, İsrailliler (!) ve Filistinliler hararetle barışı arzuluyorlar. Gözyaşlarına, şiddete, çatışmalara bir son vermeliyiz. Hepimizin barışa ihtiyacı var. Eşitler arasında barış” dedi. Ülkesinde Cumhurbaşkanlığı görevini tamamlamak üzere olan 91 yaşındaki Siyonist lider, “Ben savaşı da barışı da tecrübe ettim. Savaşın bedelini ödeyenleri asla unutmayacağım. Annelerin, çocukları için gözyaşları yüreklerimize kazınmış durumda. Hayatım boyunca barış için hareket etmekten geri durmadım. (!) Bunu, bizim çocuklarımızın mutlu bir geleceğe sahip olmaları için yaptım” ifadelerini kullandı.

Çaresizliğin Resmi: Abbas

Filistin Devlet Başkanı Abbas da ülkesi ve çatışmalardan durulmayan bölgesi için haysiyetli yaşam, doğru bir barışın, egemen ve bağımsız Filistin’in, Filistin halkının ve bölgenin güvenliği, istikrarı için gerekli olduğunu söyledi.

Abbas, Allah’tan kutsal topraklar, Filistin ve Kudüs için barış dilediklerini anlatarak, Kudüs’ün, tüm inananlar için güvenli ve Kur’an-ı Kerim’de de belirtilen 3 din için de dua edilebilecek bir yer olarak kalmasını Allah’tan istediklerini kaydetti.

Filistin Devlet Başkanı, “Bizim için, komşularımız için barış temenni ediyoruz. Barış ve refah düşüncelerini arıyoruz. Yüce Rabbimiz, dualarımıza karşılık veriniz, çünkü sen en doğru, en merhametli olansın. Amin” diyerek dua etti.

Konuşmaların ve duaların ardından birbirlerine sarılan Papa, Peres ve Abbas, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile tören alanına dikilen barışın uluslararası simgesi zeytin ağacının dibine toprak attı.

Liderler, daha sonra tarihi törene yerinde tanıklık eden az sayıdaki davetliyi selamladı. Davetlilerden bazılarının ruhani lider Papa ile fotoğraf çektirmeye çalıştıkları görüldü. Törenin ardından Papa, İsrail ve Filistinli liderlerle kısa birer özel görüşme yaptı.