Milli Eğitim Müdürü Kırekin'in Ygs Mesajı

Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, 23 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.

VAN 22.03.2014 14:38:09 0
Milli Eğitim Müdürü Kırekin
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, 23 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.

Sınavda sakin ve dikkatli olmalarını Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, "Her sınav gençlerimizin hayatında çok önemli bir dönüm noktasıdır. YGS bu sınavlardan biridir. Öğrencilerimiz ellerinden gelen gayreti göstererek bu aşamaya kadar gelmişler. Bu nedenle toplum olarak üzerimize önemli görevler düşmektedir. Toplumumuzun sınava giren öğrencilerin motivasyonunu düşünerek sınav süresince daha dikkatli olmalarını ve özellikle sınavın yapıldığı okul çevrelerinde gürültü yapılmaması gerekmektedir. Velilerimizden de öğrencilerimizi strese düşürecek davranışlardan kaçınmalarını bekliyorum. Bu vesileyle YGS'ye girecek bütün öğrencilerimize başarılar diler, güzel bir sınav geçirmelerini temenni ederim" dedi.

Her öğrencinin başarılı olmak için elinden gelen çabayı sarf ettiğini belirten Kırekin, "Biliyorum ki öğrencilerimiz ellerinden gelenin en iyisini yapabilmek için hazırlandılar. Başarının sonucu ise kendinize güvenmeniz ve sınava bu düşünce ile girmenizdir. Sınav esnasında ne kadar sakin olursanız, bilgi birikiminizi o kadar rahat kullanırsınız. Sınav öncesi ve sırasında dışarıdaki etkenleri bir kenara bırakarak özgüveninizi artırarak mutlu olunuz, emin olun ki sadece sizin mutluluğunuz ile herkesin mutlu olacağını bilmelisiniz. Bu vesileyle öğrencilerimizin eğitiminde emeklerini ve desteklerini esirgemeyen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyor, YGS'ye girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu