Milletvekili Orhan Gevaş’ta

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, beraberindekiler ile Gevaş ilçesinde bir dizi programlara katıldı.

VAN 17.09.2013 20:18:02 0
Milletvekili Orhan Gevaş’ta
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, beraberindeki il genel meclis üyeleri ve partililer ile birlikte, Gevaş ilçesine ziyarette bulunarak, çeşitli programlara katıldı. Orhan ve beraberindekiler ilk olarak Gevaş ilçe teşkilatında partililer ile bir araya geldi. Orhan burada partililere hitaben yaptığı konuşmasında çözüm sürecini anlatarak, bu süreçte partililerle olan gönül bağlarının çok daha kuvvetli olması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra bir süre önce ilçeye atanan Kaymakam Nedim Akmeşe’yi makamında ziyaret etti. Sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede ilçe hakkında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Orhan ve beraberindekiler, ardından buradan ayrılarak Yemişlik köyündeki toplantıya katıldı.

 

ORHAN: HÜKÜMET 10 YILDIR ADIM ATIYOR

Yemişler köyündeki toplantıya, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan’ın yanı sıra, Gevaş belediye Başkanı Nazmi Sezer, AK Parti Gevaş ilçe Başkanı Bedirhan Erdem ve teşkilatı, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve il teşkilatı katıldı. Burada konuşan Orhan, köydeki sorun ve sıkıntıları dinlemeye geldiklerini ifade etti. Çözüm süreci hakkında konuşan Orhan, geldikleri süreçte birçok aksaklıkların yaşandığını fakat bu aksaklıkların da meydana gelmesinin normal olduğunu belirtti. Orhan, “Hükümetimizin İmralı ile görüşmeleri oldu. Çözüm sürecinin birinci unsuru, örgüt silahları unsurlarını bırakarak sınır dışına çekilecekti. Bunun süresi 3 aydı. Örgüt verilen sürenin yetmeyeceğini söyleyerek tarihi uzattı. Son tarihte 1 Eylül’dü. 1 Eylülde birinci kısım bitirilecekti. Fakat örgütün daha yarısından fazlası çekilmemişken, hükümetten adım atılması istendi. 30 yıl bekleyen bir halk 60 ay daha bekleyemeyecek miydi? Hükümet 10 yıldır adım atıyor. Bu halk 10 yıldır barışı hak ediyor ve istiyor ’’dedi.

Orhan konuşmasının ardından köylülerin talep ve sıkıntılarını not alarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Yemişlik köyünün ardından heyet, Kurultu köyünde köy ahalisi ile bir araya geldi. Ardından Balaban da köy ve mahalle muhtarları ile bir toplantı gerçekleştiren Milletvekili Orhan daha sonra Gevaş’tan ayrıldı.