Milletvekili Bilici'den Kutlu Doğum Haftası mesajı

AK Parti Van Milletvekili Bilici'den anlamlı mesaj

VAN 17.04.2013 12:37:40 0
Milletvekili Bilici
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici;"Hz. Muhammed’in evrensel prensiplerini ve insanlığa getirdiği yüce değerleri, günümüz şartlarını da dikkate alarak insanlığa ulaştırmak amacıyla Peygamberimizin miladi doğum günü olan 20 Nisan tarihi esas alınarak Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri yapılmaktadır.

Peygamber efendimizin zamanları aşan ebedi mesajı bizlere sevgi, saygı ve hoşgörüyü hatırlatmakta olup, insanın sahip olduğu onura yakışır şekilde muamele görmesini temel almıştır. Yüce dinimizde tüm insanların tabii olarak bir takım kişilik haklarına sahip olduğu, canlarının, mallarının ve onurlarının dokunulmaz kabul edildiği ayet ve hadisler ışığında açıklanmıştır. 

Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz, insana dair tüm güzellikleri, tüm ahlaki erdemleri kişiliğinde toplamış hayatıyla insanlığa örnek olmuştur. Hz. Peygamber insanları; daima kardeşliğe, hoşgörüye, doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiş ve yol gösterici olmuştur. 

İnsanların en hayırlısı Hz. Peygamber efendimizin buyurduğu  ‘’İman etmedikçe cennette giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız‘’   hadis-i şerifin bütün İslam âlemine ilham kaynağı olmasını temenni eder, İslam’ın aydınlık mesajını ve Hazret-i peygamberin insanlığa takdim ettiği değerler ışığında, Kutlu doğum haftasının bütün insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederim" dedi.  

        Mustafa BİLİCİ

       Van Milletvekili