Milletvekili Arvas'tan destek sözü

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, eski devlet hastanesi yerinin yeşil alan olması için çalışacağının sözünü verdi.

VAN 18.10.2019 10:03:13 0
Milletvekili Arvas'tan destek sözü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği yöneticileri, önceki gün AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ile eski Van Devlet Hastanesi yeri konusunda bir görüşme yaptı.

 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremden sonra kullanılamaz hale gelen hastane yıkılarak yaklaşık 7 bin metrekarelik alan TOKİ’ye devrolmuştu.
TOKİ ise, bir süre önce arsayı satışa çıkardığını duyururken, bölgenin betonlaşacağını savunan sivil toplum kuruluşları ve çevreciler, yeşil alan yapılması için girişimlerde bulunmuş, hükümet yetkililerine talep dosyaları sunulmuştu.

Konu ile ilgili henüz bir gelişme yokken, TOKİ yetkililerinden de her hangi bir açıklama yapılmadı.

Bunun üzerine, TOKİ’nin satış duyurusu yaptığı günden itibaren, hastane yerinin yeşil alan olması için görüş belirten Vangölü Aktivistleri Derneği, Van Milletvekilleri ile diyaloğa girdi.
Bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, konuyu AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ile görüştüklerini söyledi.

Eski Devlet Hastanesi yerinin yeşil alan, park ve bahçe olmasını istediklerini belirten Özel, “Konuyu Van Milletvekili Abdulahat Arvas ile istişare ettik. Kendisi ilgileneceğini söyledi. Biz de Sayın vekilimize teşekkür ederek konunun takipçisi olacağımızı söyledik.” diye konuştu.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi