Millet Eski Sanat Okulu yerine yapılacak kütüphaneyi ve kıraathaneyi bekliyor

Van’da uzun süredir gündemi meşgul eden, Kent Müzesi olarak tasarlanan fakat daha sonra Kent Kütüphanesi ve Millet Kıraathanesi olacağı açıklanan Eski Sanat Okulu’nda çalışmalar neden devam etmiyor?

VAN 11.07.2020 19:12:27 0
Millet Eski Sanat Okulu yerine yapılacak kütüphaneyi ve kıraathaneyi bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Daha önce açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Urartu Müzesi’nin açılmasıyla kentteki müze ihtiyacının giderildiğini ve Eski Sanat Okulunun kütüphane ve millet kıraathanesi olarak faaliyete geçeceğini söylemişti. Kütüphane ve millet kıraathanesine dönüştürülecek olan Eski Sanat Okulu’nda herhangi bir çalışmanın olmaması dikkatlerden kaçmadı

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, “Sanat okulunu kütüphane olarak hizmete açmayı düşünüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızla görüştük, eski sanat okulu yeri kütüphane ve millet kıraathanesi olarak faaliyete geçecek. Bahçesi de geniş. Allah korusun bir deprem ve felaket anında şehir merkezinde toplanma yeri olarak da değerlendirilebilir.

Biz binanın restorasyon ve kaba işçiliğini tamamlayıp Kültür ve Turizm Bakanlığına teslim edeceğiz. Diğer kısımları onlar yapacak. Belli sayıda kitap okuyan gençlere ödül olarak oyun oynamaları için kütüphanenin içinde playstation dahi olacak" açıklamasında bulunmuştu.

Vali Bilmez daha önce verdiği demeçte, binanın halk kütüphanesine çevrilmesi, yeni nesil kütüphaneler; sokak kitaplığı, insanların çay içebileceği ve sohbet edebildiği bir kütüphaneye ve kıraathaneye dönüştürmek için gayret gösterdiklerini belirtmişti.

Vali Bilmez’in açıklamasını dikkate alan Vanlılar, millet kıraathanesinin biran önce açılmasını beklerken, Sanat Okulu’nda herhangi bir çalışmanın olmaması ise merak uyandırıyor. Vanlılar eski Sanat Okulu’nda çalışmaların biran önce başlamasını ve millet kıraathanesini açılmasını bekliyor. Kaynak: Van Postası Gazetesi