Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor.

VAN 15.03.2017 10:54:25 0
Meteoroloji
Tarih: 01.01.0001 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceğini açıkladı.

Yapılan son değerlendirmelere göre, genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

Marmara'da 2 ile 4 derece artması beklenen hava sıcaklıklarının, güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde azalarak mevsim normallerinin 2 ile 6 derece altında seyredeceği bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yağmurlu, Bilecik çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Isparta, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri ile Adana'nın iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, güney ve batı kesimlerinin hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don görüleceği bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don görülmesi tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Iğdır çevrelerinde yağmur, bölgenin batısında yağmur ve karla karışık yağmur, doğusunda kar şeklinde olması beklenen yağışların, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar, Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don görülmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri hafif yağmurlu 17°C

Ankara: Çok bulutlu, hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12°C

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5°C

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10°C

Manisa: Parçalı ve çok bulutlu 12°C

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8°C

Zonguldak: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8°C

Van: Karla Karışık Yağmurlu 1°C  (İLKHA)