Meşhur Van kahvaltısının özelliği ne?

Van Kahvaltısı...

VAN 21.04.2018 23:35:58 0
Meşhur Van kahvaltısının özelliği ne?
Tarih: 01.01.0001 00:00
Heralde en güzel kahvaltı hangisi deseler çoğumuz Van kahvaltısı deriz. Haklıyız da... Peki, Van'ın en güzel yerinde, bu kahvaltı nasıl hazırlanıyor? Tırnak pidesinden petek balına, peynirinden yumurtasına tam 40 çeşit! Özelliği ise doğal olması. İşte Türkiye'nin vazgeçemediği Van kahvaltısı... 



Burada her şey çok lezzetli, her şey yöreye özgü... Tereyağda köy yumurtası, bunun yanında Van kavurması var, bir de yöreye ait has sucuk var. Van kahvaltısında sucuklu yumurta ya da terayağlı kavurmalı yumurta, kahvaltının özünü oluşturuyor, kahvaltının olmazsa olmazı olarak sayılıyor. Yörede, ufak ayrıntılar lezzetin en önemli unsurlarını oluşturuyor; tüm bunlar bakır kaplarda Van'ın doğal tereyağı ile hazırlanıyor. Van'da sofraya gelen her şey doğal, her şey el yapımı... Kentte, kahvaltıda ekmek olarak da taş fırında pişen tırnak pide servis ediliyor.



Van kahvaltısının bir diğer özelliği ise bol çeşidi... Van'da yılladır bu işi yapan Yusuf Konak'a göre, kahvaltının güzel olmasının da bir sırrı var. Yusuf Konak, "Kahvaltı bir aşktır, bir meşktir. Kahvaltı bir sevdadır. Kahvaltı iş, aşk, eştir" diyor.



KAYNAK: HABERTÜRK