Mesele Rahip Brunson değil...

Nuh ALBAYRAK

VAN 27.07.2018 10:22:20 0
Mesele Rahip Brunson değil...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Dün yine Trump’ın “Twitter krizi” tuttu ve ortalığı birbirine kattı.

Yardımcısı Pence ile birlikte, “Seni başkan yaptırmayacağız” diyen FBI’a karşı bile kullanamadığı bir üslupla Türkiye’yi tehdit ettiler.

“Rahip Brunson’ı derhal serbest bırakmazsanız size yaptırım uygularız, falan falan…”

FETÖ beslemesi senatörlerin hazırladığı ve uluslararası finans kuruluşlarına, “Türkiye, ABD vatandaşlarının tutukluluk haline son verinceye kadar kredi vermeyin, verdirmeyin”talimatı veren karar taslağı da, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde aynı saatlerde kabul edildi.

 

Kudüs hezimetinin acısı...

 

Seçildiğinden bu yana asaletini tasdik ettiremeyen Trump, derin ABD nezdinde meşrulaşmanın; Yahudi lobisi ve Evanjelistlerin emrine girmekten geçtiğini bir süre önce keşfetti!

Onun için, yıllardır hiçbir başkanın kalkışmadığı Büyükelçiliği Kudüs’e taşıma harakirisine balıklama daldı.

Ama o iş, öyle Beyaz Saray’dan göründüğü kadar kolay değildi.

Trump, gerine gerine attığı o imza ile süreci başlattı, Netanyahu da; Müslümanlara ölüm kusan silah seslerine karışan kahkahalarla açılış yaptı ama bunlar her şeyin bittiği anlamına gelmedi.

Türkiye önce İslam İşbirliği Teşkilatı’nı topladı ve sonra da konuyu BM’ye taşıdı.

Bizzat Trump’ın ve bütün Yahudi lobisinin yoğun tehditlerine rağmen Türkiye’nin gayretleriyle, karizmalarını yerle bir eden yenilgiyi yaşadılar.

 

Türkiye dize getirilmeli!

 

Bu yenilgi, Siyonistleri çıldırttı. Çünkü bu sonuç, Türkiye engellenemezse, sırada bekleyen asıl hedeflerine asla ulaşamayacakları anlamına geliyordu.

Nitekim Başkan Erdoğan her vesileyle İsrail terör devletinin işgal ve zulümlerinin karşısına dikiliyor ve o hain planlarını asla uygulyamayacaklarını yüzlerine vuruyor.

***

Yani, Siyonizm altın çağını yakaladı ama Erdoğan bütün hesaplarını bozuyor. Her ne yöntemle olursa olsun dize getirilmelidir!

Hatırlatmak isterim, daha önce de konsolosluklarında çalışan bir FETÖ’cüyü bahane ederek kriz çıkarmış, vize işlemlerini bile durdurmuşlardı.

 

O rahibi bırakırsanız...

 

Şimdi de Brunson sadece bahanedir. Gerçekten bu papazın serbest bırakılmasını gerçekten isteselerdi asla böyle davranmazlardı.

Dikkatinizi çekerim, bu krizi, Brunson eve gönderildiği halde çıkardılar.

Asıl mesele Türkiye’yi dize getirerek Yahudi lobisine ve Evanjelist desteğin devamını sağlamaktır.

Ama madem ki tehdit bu papaz üzerinden yapılıyor, bütün bunlardan sonra, yargının doğal akışıyla bile olsa; Brunson’ın bırakılması, tamamen bu tehditlerin sonucu olarak algılanacaktır.

Ayrıca bu sipariş krizin özellikle, Trump’ın en çetin rakiplerinin düzenlediği BRICS Zirvesi’ne davet edildiğimiz, hatta Erdoğan-Putin zirvesinden birkaç dakika önce patlatılmasının da özel bir anlamı var.

***

Türkiye’yi artık “o çocukları” yönetmiyor.

Ne pahasına olursa olsun ABD, Türkiye’nin bağımsız bir ülke olduğunu öğrenmesi gerekiyor.

Ve öğrenecekler...