Memur Maaşına Çalışacak Çoban Bulunamıyor!

Kuraklıktan dolayı hayvan fiyatları dibe vururken, artan yem ve saman fiyatlarının ardından çobanların aylık 1700 TL`lik maaşı az bulmasından dolayı hayvan sahipleri çoban bulamıyor.

VAN 5.10.2012 20:34:39 0
Memur Maaşına Çalışacak Çoban Bulunamıyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Hayvan yetiştiricilerinin en büyük sıkıntılarından biri bu yıl kuraklıktan dolayı artan yem ve saman fiyatları oldu. Bununla birlikte çoban aylıkları da bir başka sorun.

Yetiştiriciler, hayvanlarının kışlık yiyeceğini temin etmek için Harran Ovası ve Çukurova`dan yem ve saman getirtirken, bir başka sıkıntıları olan yüksek çoban aylıklarından dolayı kara kara düşünüyorlar.

Yedi Kilise köyü olarak adlandırılan köyde yaşayan ve hayvancılık yapan İzzettin Kahraman, çobanların artık aylık olarak tutulduğunu, eskisi gibi yıllık olarak çalışmadıklarını söyledi.


İzzettin Yıldırım, "Şu anda çobanlar 1700 TL aylığı kabul etmiyorlar. Aylık olarak çalıştıkları için, istedikleri zaman `artık çalışmak istemiyorum` diyerek hayvan sahiplerinin mağdur olmasına neden oluyorlar. Bir de zaten kuraklıktan dolayı hayvan fiyatları çok düştü. Çoğu insan evinin ihtiyacı olan yoğurt süt olmasa zaten hayvan beslemeyecek duruma geldi. Bazı yetiştiriciler kendi hayvanlarına çobanlığı kendileri yapmayı bile düşünüyor" dedi.

Çobanlar ise çalışma koşullarının zorluğundan dolayı çoğu zaman 1700 TL`lik maaşa dahi razı olmuyorlar. (Mahmut Aytekin-İLKHA)