MEM hizmet binası göz kamaştırıyor

'HİZMET BİNASININ %85'İ TAMAMLANDI'

VAN 21.07.2015 10:43:59 0
MEM hizmet binası göz kamaştırıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İskele Caddesi üzerinde inşa edilen yeni Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) Hizmet Binasında sona gelindi. Eylül ayında hizmete girecek olan kurum binası ülkenin en modern hizmet binalarından biri oluyor. Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, toplam 21 bin metrekarelik alan üzerine yapılan hizmet binasının yaklaşık 13 bin metrekarelik alanının yeşil alana ayrıldığını ifade etti. Kırekin, Türkiye'de kendine ait arsası ve binası olan ender kurumlardan biri olduklarını belirtti.
Bölge: Bişar Ulutaş
Van Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası henüz tamamlanmadan göz kamaştırmaya başladı. Yaklaşık 14 aydır çarşı merkezinde kiralık bir binada hizmet veren Milli Eğitim Müdürlüğü, Eylül ayında İskele Caddesi' üzerinde inşa edilen yeni binaya taşınacak. Söz konusu binanın çok büyük bir bölümü tamamlanırken, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları da sürüyor.
Gazetemizin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, binanın toplam 6 bin 600 metrekare kapalı alandan oluştuğunu dile getirdi.
 
"HİZMET BİNASININ %85'İ TAMAMLANDI"
Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, söz konusu hizmet binasının büyük oranda tamamlandığını belirterek, "Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet binamızın Mart 2014'te başlayan inşa çalışmaları devam ediyor. TOKİ tarafından inşası süren binamızın %85'i tamamlandı, %15'i de bir ay içinde bitecek. 21 bin metrekare arazi üzerine yapılan kurum binamızın her katı 2 bin 200 metre kare olmak üzere, toplam 6 bin 600 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Şu anda çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları yapılıyor. Çevre duvarımız belediye imar sınırlarına göre çizildi ve hiç belediyenin talebi olmadan bu fedakârlık yapıldı. Eski duvar yıkıldı, yol payı verildi ve oradaki ağaçlar kesilmedi. 15 Eylül'de binamıza taşınacağız inşallah. Türkiye'nin en güzel hizmet binalarından biri olduğunu da hatırlatalım. Binamız bodrum, zemin kat ve ikinci kattan oluşuyor. Oldukça güzel bir mimari çalışma söz konusu. Son model peyzaj çalışması ile tamamlanacak" dedi.
 
"KURUM BİNASI VE ARSA BİZE AİT"
Hizmet binasının ve arsanın kendilerine ait olduğunu anlatan Kırekin, "Türkiye'de kendine ait arsası ve binası olan başka bir il de yok. Bağımsız binası olan ve bağımsız bahçesi olan ender kurumlardan biriyiz. Toplam arsanın 12-13 bin metrekarelik alanı tamamen yeşil alan olacak" dedi. Binada toplamda 100 odanın bulunacağını anlatan Kırekin, "Hizmet binamızda gruplar halinde eğitim öğretim şubelerimiz var. İdari bölümlerimiz var. 150 kişilik toplantı salonumuz söz konusu. Çok güzel bir yemekhanemiz bulunuyor. Ziyaretçilerimizi ağırlayacağımız çok geniş hollerimiz bulunuyor. İnşallah hizmet binamız tamamlandığında sizler de çok modern bir hizmet binasıyla tanışmış olacaksınız" diye konuştu.
Kiralık olarak 14 aydır çarşı merkezindeki binada hizmet verdiklerini de anlatan Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, "Bildiğiniz üzere İskele Caddesi üzerindeki binamız ağır hasarlı olduğu için yıktırılınca, bizler çarşı merkezindeki bu binayı kiralamıştık. 14 aydır kiradayız. 2 ay daha kirada kalacağız. Eylül ayında binamız tamamlanınca oraya taşınacağız" ifadelerini kullandı.