Mektup ne anlama geliyor?

Abdulkadir Selvi, Fethullah Gülen’ün mektubunun ne anlama geldiğini yazdı.

VAN 6.01.2014 11:38:12 0
Mektup ne anlama geliyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Fethullah Gülen’in mektubunun arka planını ele aldı.

Selvi, Gazeteci ve Yazarlar Vakfı'nın haşin bir şekilde yaptığı, 'Mektup Başbakan'a değil' açıklamasına ve 'herkul.org' sitesinin editörü Osman Şimşek'in yazısına dikkat çekerek “Bu mektup sureten sulhu esas almasına rağmen rahatsız edici iki yüzü var. 1-Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasına 2-AK Parti ile diğer cemaatler arasına virüs sokmayı amaçlayan bir yönü var” dedi.

İşte Abdulkadir Selvi’nin yazısından mektubun anlamına yönelik önemli satırlar…

(…)

GYV’nin telaşı

Benim yadırgadığım daha Başbakan'ın açıklamasının mürekkebi kurumadan hem Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın hem de editörün bir hışımla muhatap Başbakan değildi diye açıklama yapmakta yarışır olmaları.

Çözüm adına yeşeren umutları, kurulan köprüleri yıkmak için bu telaş niye?

Hem Dolmabahçe'deki 4 saatlik toplantıya katılmış hem mektup konusunda yapılan açıklamaları izlemiş biri olarak söyleyeceklerim var.

Erdoğan kimleri tasfiye edecek

1-'Paralel devlet' olarak tanımladığı, devlet içindeki örgütsel yapının bir darbe girişimi içinde olduğundan Başbakan'ın en ufak bir tereddüdü yok. Zaten örgüt şeması hazırlatıp, Başbakan'ı 'Örgüt başı' yapmaya kalkışmanın başka türlü izahı olmaz.

2-Başbakan, paralel devlet kalkışmasına karşı elindeki tüm imkânlarla mücadele etmekte kararlı. Doğru olanı yapıyor, mücadele etmediği taktirde kaybedenin kendisi olacağını çok iyi biliyor. Çünkü bu yapının niyeti, Erdoğan'ı eline kelepçe vurdurup içeri atmak.

3-Mücadeleyi seçen Başbakan inisiyatifi eline aldı. Bu mücadelenin kazananı Erdoğan olacak.

4-Erdoğan, paralel devlet unsurları ile mücadele verecek, cemaatle değil. 17 Aralık operasyonunda, 'Gelsin sizi ağababanız kurtarsın' diyen savcının, 7 Şubat'ta Başbakan'ın ameliyata gireceği saatte, 'Zaman ayarlı' operasyon yapıp Hakan Fidan'ı almaya kalkışan polis şefinin, 'Feriştahı bile gelse kurtaramaz' demesinin cemaatle, hizmetle ne ilgisi var? Cemaat o sıralarda Erdoğan için dua ediyordu, örgütlü yapı ise zaman ayarlı operasyon yapmakla meşguldü. Hesap sorulacak olanların sayıları 300 bilemediniz 500 olan örgütlü yapı.

5-Bu mektup sureten sulhu esas almasına rağmen rahatsız edici iki yüzü var.

Mektubun rahatsız edici iki yüzü

1-Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasına

2-AK Parti ile diğer cemaatler arasına virüs sokmayı amaçlayan bir yönü var.

Mektup sonrası Başbakan muhatabımız değildir şeklindeki bir üslupla açıklama yapılması ve şimdiye kadar bulundukları zeminlerde ilk işleri diğer dini cemaatleri tasfiye etmek olanların, dini cemaatleri saymasının başka izah edilir yanı var mı?