Mekke’nin fethi coşkusu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından bir düğün salonunda düzenlenen Mekke’nin fethi programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

VAN 1.01.2014 13:39:00 0
Mekke’nin fethi coşkusu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program okunan şiirler, söylenen ilahi ezgileri ve marşlarla devam etti. Yoğun bir katılımın olduğu programın açılış konuşmasını AGD Van Şubesi Başkanı Nazım Yakut yaptı.
Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Mekke’nin Fethi programını bu yıl 81 ilde 600 ayrı noktada eş zamanlı olarak yaptıklarını ifade eden Yakut,  Yılbaşı kutlamalarını eleştirerek, dünyada her 6 saniyede bir çocuğun açlıktan öldüğünü, yaklaşık 1 milyar 250 milyon insanın da sağlıklı içme suyundan mahrum olduğunu söyledi.
Yakut, “Bugün 2 milyar insanın yoksulluk sınırının altında hayatta kalma mücadelesi verdiği bir gündür. Ve bu gün dünyada 17 İslam ülkesinin işgal savaş ve zulüm altında olduğu bir gündür. Aynı inancı paylaşan, her renkten, her ırktan insanı kardeş bilip tüm mazlumların yanında olmayı kendimize görev biliyoruz. Aynı şekilde yeryüzündeki her insanın temel hakları vardır." Şeklinde konuştu.
Okunan İlahi ezgilerin ardından ilahiyatçı yazar İbrahim Cücük, Mekke'nin fethinin önemiyle ilgili konferans verdi.
Konuşmasında Allah Resulü(as)’ın öncelikle gönülleri fethettiğini vurgulayan Yazar İbrahim Cücük, Gönüller fethedildikten sonra sıra arzın kalbinin fethine geldi. Gelin bizlerde nefislerimi fethedelim çevremizi fethedelim.” Çağrısında bulundu.
Program, Mekke’nin Fethi ile ilgili sinevizyonun izlenmesi ve yapılan dualarla sona erdi. Murat Dalgın