Mehmetçikten Okul Onarımı

Van'ın Başkale ilçesindeki Ayyıldız İlk Okulunda devam eden onarıma destek veren Mehmetçik, yaptığı çalışmayla okulu yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirdi

VAN 13.09.2013 13:09:48 0
Mehmetçikten Okul Onarımı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Başkale ilçesindeki Ayyıldız İlk Okulunda devam eden onarıma destek veren Mehmetçik, yaptığı çalışmayla okulu yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirdi.

Başkale İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan askerler, bir taraftan vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamaya çalışırken diğer taraftan da okulların onarımı ve çevre düzenlemesine katkı sunuyor.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala okulların boya, badana ve onarım çalışmalarını üstlenen askerler, ilçe merkezindeki Ayyıldız İlk Okulunun ihtiyaçlarını giderdi.

Okulda arızalı olan elektrik tesisatı ile kapı, pencere, masa, sıra, tahta ve lamba gibi malzemeleri onarımdan geçiren askerler, söyledikleri türküler eşliğinde okulun dış cephe boyasını da yaptı.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Adil Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve köylerden taşımalı eğitim kapsamında gelen öğrencilerle 400 mevcuda ulaşan Ayyıldız İlk Okulunda 20 öğretmen çalıştığını söyledi.

Tatil döneminde İlçe Jandarma Komutanlığının verdiği destekle okulda tadilat yapıldığını vurgulayan Demir, "Askerler sayesinde okulumuz eğitime hazır hale getirildi. Okuldaki eksikliklerin giderilmesi için seferber olan Mehmetçiğimize ve komutanlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.