Mehmetçik Köylü Çocukları Giydirdi

VATSO tarafından başlatılan kampanya ile Çatak'ın Kacit Köyü İlköğretim Okulu'ndaki 158 öğrenciye giysi ve kırtasiye yardımı yapıldı.

VAN 21.02.2013 10:52:59 0
Mehmetçik Köylü Çocukları Giydirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Jandarma Alay Komutanlığı ile Van Sanayi ve Ticaret Odası (VATSO) tarafından başlatılan kampanya ile Çatak'ın Kacit Köyü İlköğretim Okulu'ndaki 158 öğrenciye giysi ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Van'ın Çatak İlçesi'nde devriye görevi yaptıkları sırada ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Kacit Köyü'nde okula giden öğrencileri gören askerler, köydeki öğrenciler için kampanya başlattı. İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın desteklediği kampanyaya VATSO'da katıldı. Kampanya çerçevesinde köydeki 158 öğrenci için alınan giyim ve kırtasiye malzemeleri araçlarla köye götürülerek escort bayan bartın törenle dağıtıldı. Törene Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Coşkun Doğan, VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, asker ve köylüler katıldı.

"DEVLET BABADIR"

Giyim ve kırtasiye malzemelerinin dağıtımı öncesi Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ve protokol, çocuklarla aynı sıraya oturarak sohbet edip kitap okudu. Vali Yardımcısı Coşkun ile öğrenciler arasında bu sırada ilginç bir sohbet yaşandı. Öğrencilere "Devlet nedir" diye soran Vali Yardımcısı Coşkun cevap alamayınca sorusunu, "Yolları kim yaptı, elektriği suyu kim getirdi ?" diye değiştirdi. Bunun üzerine öğrenciler devlet bunları yaptı diye bağırdı. Vali Coşkun ise "O zaman devlet her yerde var. Tüm hayatımızı kolaylaştırıyor. O zaman devlet gerçekten babadır" dedi.

KÖYLÜ ARSASINI OKUL İÇİN BAĞIŞLADI

Köy okulunun camlarına kadar karlar altında kaldığını gören Vali Yardımcısı Coşkun, beraberindeki protokol üyeleri ve komutanlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Köylüler her yıl aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirterek yeni bir okul istediler. Vali Yardımcısı Coşkun köyde arazinin çok engebeli olduğunu bundan dolayı okul yapacak bir yer bulamadıklarını söyledi. Bunun üzerine bir köylü köyün alt tarafında bulunan arazisini okul için hibe edebileceğini söyleyince Vali Yardımcısı Coşkun da okul sözü verdi. Protokol üyeleri daha sonra öğrencileri kendi elleriyle giydirerek, köyden ayrıldı.