Mehmetçik, Helikopterleri Hastalar İçin Seferber Etti

Van'ın Çaldıran ve Saray ilçelerinde yolu kardan kapanan köylerde mahsur kalan hastalar için Mehmetçik, seferber oldu.

VAN 1.04.2014 15:43:16 0
Mehmetçik, Helikopterleri Hastalar İçin Seferber Etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Çaldıran ve Saray ilçelerinde yolu kardan kapanan köylerde mahsur kalan hastalar için seferber olan Mehmetçik, helikopterlerle gerçekleştirdiği kurtarma operasyonuyla hastaların imdadına yetişti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yolu kar nedeniyle kapalı bulunan Çaldıran ilçesine bağlı Yukarı Çilli köyünde yaşayan Leyla ve Nuh Baykara çiftinin 6 aylık bebeği Menessa, gece saatlerinde aniden rahatsızlandı.

Ailesinin müdahalesine rağmen sağlık durumu kötüleşen Menessa bebeğin hastaneye götürülmesi için baba Nuh Baykara, sağlık ekiplerinden yardım istedi. Köy yolunun kapalı olması nedeniyle köye ulaşamayan sağlık ekipleri, konuyu Van Valiliğine bildirerek, helikopter talebinde bulundu.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı koordinasyonunda gerekli izinlerin çıkmasının ardından 112 Acil Sağlık ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlilerini alan helikopter, kısa sürede Helikopter Filo Komutanlığından havalanarak Çilli köyüne ulaştı.

Köylüler tarafından hazırlanan alana iniş yapan helikopterdeki sağlık görevlileri, ilk müdahalesi evde yapılan Menessa bebeği alarak helikoptere taşıdı.

-Attan düşüp ayağını kırmıştı

Aynı köyde yaşayan ve bir süre önce attan düşerek ayağını kıran Zeki Baykara'ya da müdahalede bulunan sağlık ekipleri, tedavisi hastanede devam etmesi gereken Baykara'yı da sırtlarına alarak helikoptere taşıdı.

Hasta ve yakınlarını alarak havalanan ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı pistine inen helikopterden alınan Menessa bebek ile Zeki Baykara, pistte bekletilen ambulanslara hastanelere kaldırıldı.

Baba Nuh Baykara, çocuğunun sağlık durumunun kötü olduğunu ve helikopterle hastaneye kaldırıldığını belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti.

Doğum Hastası Kadın da Kurtarıldı

İran sınırındaki Saray ilçesine bağlı Turan köyünde yaşayan Mahruz Döner, eşi Vahide Döner'in doğum sancısı başlayınca yakınlarıyla beraber minibüsle yola çıktı.

Etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan köylüler için bölgeye askeri helikopter gönderildi. Kısa sürede vatandaşların mahsur kaldığı bölgeye iniş yapan helikopterdeki sağlık görevlileri, araçlarında bekleyen hasta Vahide Döner ile vatandaşları alarak Van'a getirdi.

Pistte bekletilen ambulansa taşınan Döner, Van Kadın Doğum Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Döner'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.