Meclis yolları konuştu

Van İl Genel Meclisi Mayıs ayı mutat toplantılarını Meclis Başkan Vekili Öner Yiğit Başkanlığı'nda sürdürüyor.

VAN 9.05.2013 10:42:48 0
Meclis yolları konuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Meclis toplantılarının dünkü oturumunda 2011 yılında yapılmasına rağmen kısa sürede bozulan yollar gündeme taşındı. Meclis yolları yapan firmayı deşifre ederek, söz konusu yolların ilgili firma tarafından yeniden yapılması gerektiğine işaret etti.
Van İl Genel Meclisi Toplantısı, Başkanvekili Öner Yiğit Başkanlığı´nda yapıldı. Yapılan Mayıs ayı 3. oturumunda Bahçesaray İlçesinde bulunan Saint Femmes Manastırı, Saint Sauvar Manastırı, Mir Hasan Medresesi ve Ancoxs Manastırı gibi tarihi eserler hakkında hazırlanan rapor ile Van İlinde Tarım Sulama Birliklerinin hangi mevzuatlar gereğince kurulduğu, hangi kurumlar tarafından oluşturulduğuna ilişkin rapor ve Van merkeze bağlı köylerden Kurubaş, Kalecik ve Alabayır Köylerinde yapılan yolların bozulmasına ilişkin rapor görüşülerek karara bağlandı.

"YAPILAN YOLLAR BOZULMUŞ VE HARABEYE DÖNMÜŞTÜR"
Kurubaş, Kalecik ve Alabayır Köylerinde yapılan yolların bozulmasına ilişkin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Komisyonu tarafından hazırlanan raporu okuyan Komisyon Başkanı BDP´li İl Genel Meclis Üyesi Burhan Özevli,  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Komisyon Üyeleri olarak merkez köylerden Kurubaş, Kalecik ve Alabayır Köylerinde yapılan yolların bozulmasıyla ilgili adı geçen köylere gidip köy ihtiyar heyeti ve köy sakinlerinden bilgi aldıklarını söyledi. İncelemeleri sırasında Kurubaş´ta yapılan stabilize yolun zemininin bataklıktan kaynaklı dolgusunun taş ve çakıllarla yapılması gerekirken yerine kum ve toprakla dolgu yapıldığını tespit ettiklerini ifade eden Özevli, "Kurubaş´ın yanı sıra Kalecik´te yapılan asfaltlı yol bozulmuştur. Köyün yolu 2011 yılında İl Özel İdaresi Programı dahilinde asfaltlanmıştır. Ancak Kalecik´te yapılan TOKİ´lerin kanalizasyon çalışmalarını yürüten firma köy ihtiyar heyetinden müsaade alınarak kanalizasyon çalışmalarını bitirdikten sonra ´Çalışmalarımızdan kaynaklı bozulan asfaltınızı yeniden yapacağız´ demesine rağmen gelinen noktada tam tersi bir durum ortaya çıkmıştır. Yolun asfaltı tamamen bozulmuş, yol harabeye dönüşmüş, büyük çukurlar oluşmuş, firma yetkilisi köy ihtiyar heyetine verilen sözü yerine getirmemiştir." dedi.

"VERİLEN SÖZ YERİNE GETİRİLMEMİŞTİR"
Komisyon olarak Kurubaş ve Kalecik´in ardından Alabayır köyüne gittiklerini dile getiren Özevli, "Alabayır Köyü´nün yolu 2011 yılında İl Özel İdaresi programı dahilinde asfaltlanmıştır. Van İlinin çevre yolunun yapılması için ihaleyi alan yüklenici firma olan Gökçenay Firması yol çalışmalarını yürütürken çevre yolun Alabayır Köyünün yakınından geçmesinden kaynaklı ve köy yolunun bir kısmı aynı güzergahı içermektedir. Firmanın ağır araçları köy içi ve köy yolunu her gün kullanmasından kaynaklı yolun asfaltı tümüyle zarar görmüştür. Gökçenay Firma yetkilisi ihtiyar heyetine ve köy sakinlerine  ´köyün yolunu yeniden asfalt dökerek yapacağız´ demiş ancak ikinci senesine girmesine rağmen hala da yol asfaltlanmamıştır" diye konuştu.
"FİRMA, YOLLARI YENİDEN YAPMALIDIR"
Kalecik köy içi ve yolunun asfaltını kazan, kanalizasyon çalışmalarını yapan ilgili firma tarafından yolun yeniden asfaltlanmasını isteyen Özevli şöyle konuştu: "Alabayır Köy yolu, Van´ın çevre yolunu yapan Gökçenay Firması tarafından yeniden asfaltlanmalıdır."
Van İl Genel Meclisi Mayıs ayı aylık mutat toplantıları bugün yapılan oturumla devam edecek.
Haber : Oktay CANDEMİR